ВестиИнформацијеПолитикаПривреда

Резиме са 25. седнице Градског већа

[hr style=“double“]izvor:valjevo.rs foto:valjevo.rs[hr style=“double“]

Članovi Gradskog veća utvrdili su predlog godišnjeg programa zaštite uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada Valjeva za ovu godinu. „Dobijena je saglasnost resornog ministarstva za uređenje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta i grad Valjevo je uradio detaljan program. Urađene su detaljne analize i imamo 1935 hektara državnog zemljišta na teritoriji Valjeva. Mi od toga možemo da izdamo 646 hektara, a 1288 hektara nalazi se pod šumom i te površine se ne mogu izdavati.“, rekao je na sednici član Gradskog veća Nikola Radojičić.

Utvrđen je predlog plana detaljne regulacije za branu i višenamensku akumulaciju „Pambukovica“ na reci Ub na teritoriji grada Valjeva za deo KO Gola Glava. Objekat brane i najveći deo akumulacije se nalaze na teritoriji opštine Ub, dok se jedan deo akumulacije nalazi na teritoriji grada Valjeva u katastarskoj opštini Gola Glava i iz tih razloga, Gradsko veće je utvrdilo predlog ovog plana.

Gradsko veće utvrdilo je predlog plana detaljne regulacije za rekonstrukciju i adaptaciju dalekovoda DV br 116/2 TS „Valjevo 1“-TS „Kosjerić“ na teritoriji grada Valjeva.

Na sednici je utvrđen i predlog odluke o izradi plana generalne regulacije za područje Bujačić, Petnica, Klinci i deo Beloševca. Predlog plana je usvojen po hitnom postupku iz razloga sprovođenja aktivnosti vezanih za formiranje turističkog prostora Petnica. Cilj je da se tim planom steknu uslovi i da se omogući buduća eksproprijacija zemljišta kako bi grad Valjevo mogao da kupi još jedan deo zemljišta vezanim za Istraživačku stanicu Petnica i za potrebe novih sadržaja poput botaničke bašte, naučnog parka, opservatorije itd.

Članovi Gradskog veća utvrdili su i predlog odluke o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine grada Valjeva. Ovom odlukom se predlaže otuđenje nepokretnosti iz javne svojine grada Valjeva  na katastarskoj parceli br. 417/1  na Divčibarama ukupne površine 2.14.90 ha sa četiri objekta- kamp Breza. Biće raspisan javni oglas kojim će biti definisani kriterijumi i posebni uslovi za otuđene nepokretnosti. Ova odluka donosi se u cilju daljeg razvoja turističkih potencijala na Divčibarama.

Gradsko veće prihvatilo je i izmene izveštaja o ostvarivanju programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Valjeva u 2016. godini. Član Gradskog veća Borisav Radojičić tražio je od nadležnih odeljenja Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove, detaljan izveštaj o izvedenim radovima i investicionim ulaganjima iz programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine koji je realizovan prošle godine. Gradonačelnik grada Valjeva dr Slobodan Gvozdenović dao je nalog da se članu Gradskog veća  dostavi traženi detaljan izveštaj.

Na sednici je utvrđen i predlog Rešenja o obrazovanju žalbene komisije. Gradsko veće donelo je i rešenja o visini koeficijenta za obračun i isplatu plate postavljenih na položaj načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijekse poslove i zamenika načelnika ove uprave.

Uspon
Back to top button