Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Ružić čestitao Dan prosvetnih radnika

Ministar prosvete u Vladi Republike Srbije Branko Ružić čestitao je danas prosvetnim radnicima u Srbiji njihov praznik – Dan prosvetnih radnika, koji se obeležava 8. novembra.

„Učitelji i nastavnici imaju veliku ulogu u odrastanju dece i izgradnji njihovog sistema vrednosti, ali i u prenošenju znanja.

Svakoga dana se potvrđuje odgovornost, važnost i složenost posla kojim se bavite, budući da aktivno učestvujete u izgradnji budućnosti naših mladih.

Siguran sam da se za ovaj plemeniti i zahtevan poziv mogu opredeliti samo oni koji imaju veoma razvijen osećaj humanosti, empatije i društvene odgovornosti.

Današnji dan je i prilika da se svi podsetimo plemenite misije ovog poziva i da istaknemo značaj prosvetnih radnika u društvu.

Smatram da je važno da se stavovi i mišljenja nastavnika o svim promenama u obrazovanju jasno čuju. Veoma nam je bitno da zaposleni u prosveti kontinuirano unapređuju svoja znanja i budu profesionalno motivisani.

Želim da vam, u svoje i u ime Ministarstva, zahvalim za vaš rad, trud, strpljenje, ljubav i razumevanje koje pružate svojim učenicima”, poručio je Ružić.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!