Вести

Ружић честитао Дан просветних радника

Mинистар просвете у Влади Републике Србије Бранко Ружић честитао је данас просветним радницима у Србији њихов празник – Дан просветних радника, који се обележава 8. новембра.

„Учитељи и наставници имају велику улогу у одрастању деце и изградњи њиховог система вредности, али и у преношењу знања.

Свакога дана се потврђује одговорност, важност и сложеност посла којим се бавите, будући да активно учествујете у изградњи будућности наших младих.

Сигуран сам да се за овај племенити и захтеван позив могу определити само они који имају веома развијен осећај хуманости, емпатије и друштвене одговорности.

Данашњи дан је и прилика да се сви подсетимо племените мисије овог позива и да истакнемо значај просветних радника у друштву.

Сматрам да је важно да се ставови и мишљења наставника о свим променама у образовању јасно чују. Веома нам је битно да запослени у просвети континуирано унапређују своја знања и буду професионално мотивисани.

Желим да вам, у своје и у име Министарства, захвалим за ваш рад, труд, стрпљење, љубав и разумевање које пружате својим ученицима”, поручио је Ружић.

Uspon
Back to top button