Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

SADA JE JASNO, NOVAK IGRA NA AO! Ministar može da mu oduzme vizu, ali JEDAN DOKUMENT garantuje da neće biti deportovan!

Novak Đoković mogao bi, čak iako ministar Aleks Houk ukine vizu našem asu, da zaigra na Australijan openu!

SADA JE JASNO, NOVAK IGRA NA AO! Ministar može da mu oduzme vizu, ali JEDAN DOKUMENT garantuje da neće biti deportovan!twitter.com/Novak Djokovic
Novak Đoković pobedio je državu Australiju na sudu, koji mu je vratio vizu i pasoš i proglasio ga slobodnim čovekom. Ipak Australijanci prete ministrom Aleksom Houkom, koji ima diskreciono pravo da ukine vizu u svakom trenutku.

I dok pojedini tamošnji političari navijaju za taj scenario, to ipak ne znači da bi Novak automatski propustio Australijan open. Naime, Đoković bi imao pravo na žalbu, koja bi mu omogućila da brani titulu u Melburnu.

Politikolog Nina Marković Kaze, koja u Australiji za jednu firmu koja se bavi imigracionim pravom, otkrila je da Novak ima keca u rukavu.

– Čak i ukoliko ministar odluči da poništi vizu Novaka, može da se uloži žalba u roku od 28 dana. Đoković može da traži od suda dokument, takozvani „turn injunction“ (preokret zabrane, op.aut) što bi mu omogućilo da igra na Australijan openu. Po meni to je ohrabrujuća vest. To je bio jedan od saveta firme za koju radim, da bi mogao i pored eventualno negativne odluke ministra, da igra u Melburnu – objasnila je Nina za TV Prva.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!