Вести

Saradnja sa Ujedinjenim Kraljevstvom u oblasti informisanja

Ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Mihailo Jovanović i ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji Šan Maklaud saglasili su se danas da su sloboda medija, bezbednost novinara, sloboda rada i izražavanja, apsolutni prioriteti obe zemlje i da će u budućem radu težiti kooperaciji u oblasti informisanja.

Jovanović je predstavio ambasadorki prioritete u radu resornog ministarstva i istakao da je jedan od ciljeva izrada nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima.

On je podsetio na to da je oformljena radna grupa koju čine sva medijska i novinska udruženja koja su radila i na Strategiji razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji za period od 2020. do 2025. godine.

Takođe, ministar je upoznao ambasadorku sa planovima za izradu akcionog plana za sprovođenje Strategije razvoja javnog informisanja za period od 2023. do 2025.

Jovanović je ukazao na značaj međunarodnih partnera u ovom procesu, a to je Misija OEBS-a u Srbiji, Ambasada Kraljevine Norveške, Fondacija „Konrad Adenauer“ i Delegacija Evropske unije.

Na sastanku je bilo reči i o važnosti Projekta razvoja širokopojasne infrastrukture u ruralnim područjima Srbije, kao i o pripremi nacrta Zakona o elektronskim komunikacijama, na kome Ministarstvo aktivno radi.

Uspon
Back to top button