Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

“Sednicom ću predsedavati kada je ja zakažem…”

Na pitanje VA1.info hoće li predsedavati sutrašnjom sednicom Skupštine Grada Valjeva koja je zakazana po hitnom postupku, dr Mihailo Jokić, predsednik Skupštine, izjavio je da će “sednicom Skupštine predsedavati onda kada on bude određivao dnevni red i donosio odluku o datumu održavanja sednice.”

Sutrašnja sednica Skupštine Grada Valjeva koja je zakazana po hitnom postupku je u stvari nastavak prošlonedeljne redovne sednice koja nije održana zbog nedostatka kvoruma. Tada je od 51 sednici prisustvovalo svega 19 odbornika.

Saznajemo da će sutrašnja sednica imati skraćeni dnevni red koji je bio veoma obiman, a na interesovanje novinara zašto se održava po hitnom postupku, rečeno je da se to čini zbog donošenja važnih odluka među kojima je formiranje Izborne komisije za lokalne izbore, zatim rebalans gradskog budžeta, plan rada Direkcije za izgradnju Valjeva i još neka najvažnija pitanja.

Na dnevnom redu sednice neće se naći ni predlozi odluke o dodeli zvanja počasni građanin Grada Valjeva dr Bošku Đukanoviću, kao ni predlog odluke o dodeli nagrade Grada Valjeva za 2015. godinu. O tome će se raspravljati na narednoj sednici Skupštine Grada Valjeva kao i o nekim preostalim odlukama o kojima je trebalo da se raspravlja na sutrašnjoj sednici.

Nadajmo se da će za sutrašnju sednicu Skupštine Grada biti obezbeđen kvorum i da će pored odbornika DS u njenom radu učestvovati  i odbornici SPS i SNS koji na prošlonedeljnoj sednici nisu prisustvovali.

O nastalim troškovima zbog odlaganja sednice Skupštine, kao i o onima koji će nastati zbog održavanja naredne dve sednice, nažalost, niko ne govori.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!