ВестиПолитика

„Седницом ћу председавати када је ја закажем…“

На питање VA1.info хоће ли председавати сутрашњом седницом Скупштине Града Ваљева која је заказана по хитном поступку, др Михаило Јокић, председник Скупштине, изјавио је да ће „седницом Скупштине председавати онда када он буде одређивао дневни ред и доносио одлуку о датуму одржавања седнице.“

Сутрашња седница Скупштине Града Ваљева која је заказана по хитном поступку је у ствари наставак прошлонедељне редовне седнице која није одржана због недостатка кворума. Тада је од 51 седници присуствовало свега 19 одборника.

Сазнајемо да ће сутрашња седница имати скраћени дневни ред који је био веома обиман, а на интересовање новинара зашто се одржава по хитном поступку, речено је да се то чини због доношења важних одлука међу којима је формирање Изборне комисије за локалне изборе, затим ребаланс градског буџета, план рада Дирекције за изградњу Ваљева и још нека најважнија питања.

На дневном реду седнице неће се наћи ни предлози одлуке о додели звања почасни грађанин Града Ваљева др Бошку Ђукановићу, као ни предлог одлуке о додели награде Града Ваљева за 2015. годину. О томе ће се расправљати на наредној седници Скупштине Града Ваљева као и о неким преосталим одлукама о којима је требало да се расправља на сутрашњој седници.

Надајмо се да ће за сутрашњу седницу Скупштине Града бити обезбеђен кворум и да ће поред одборника ДС у њеном раду учествовати  и одборници СПС и СНС који на прошлонедељној седници нису присуствовали.

О насталим трошковима због одлагања седнице Скупштине, као и о онима који ће настати због одржавања наредне две седнице, нажалост, нико не говори.

Uspon
Back to top button