Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijePrivreda

Selo Kovačice konačno dobija asfalt

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović sa saradnicima danas je obišao selo Kovačice u kom su otpočeli radovi na asfaltiranju puta koji nije rađen od 1946. godine.

Po prvi put u ovom selu meštani će dobiti asfalt u dužini od 800 metara najavio je gradonačelnik. „ Krenuli smo sa asfaltiranjem seoskih puteva, a selo Kovačice su nam početna tačka. Kako neki meštani kažu ovaj put nije rađen od oslobođenja, od 1946.godine. Prvo ćemo asfaltirati 800 metara puta a posle se spuštamo u zaselak Savići gde će biti urađeno još 400 metara. Ono što je bitno je da su izdvojena sredstva iz budžeta Grada za asfaltiranje seoskih puteva i to 34 miliona dinara sa PDV-om . Izvođač ovih radova je građevinsko preduzeće „Kompresor-ing“. Najbitnije je da sve što se uradi bude kvalitetno i dugotrajno,“ rekao je u obraćanju meštanima gradonačelnik Gvozdenović.

„ Kada je u pitanju ovaj put dešava se da brojna domaćinstva, ljudi koji imaju velike farme i pčelari imaju ozbiljne probleme u svakodnevnom funkcionisanju. Uskoro će rebalans budžeta pa ćemo predvideti još novčanih sredstava za asfaltiranje seoskih puteva. Ne možemo sve odjednom da uradimo, idemo korak po korak. Ono što je najbitnije je da predsednici Mesnih zajednica iznesu probleme koji su realni, da budu uporni jer od njih samih će zavisiti kako će se odvijati aktivnosti, kako bi se osnovne stari za koje postoje mogućnosti uradile,“ dodao je gradonačelnik.

Kovačice su do sada bile jedino selo koje nisu imale ni metar asfalta, bile su u zapećku sve ovo vreme. Početkom ovih radova meštanima ovog kraja je vraćena nada da će u što skorijem roku krenuti po asfaltnom putu kako bi mogli normalno da rade i privređuju.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!