Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeKolumneKultura

Skica iz zivota umorne Spisateljice

Danas po povratku kuci ( vracajuci se iz BG) naletim na dugogodisnjeg novinara CNN, impresivne biografije. Srbina iz Toronta, rusofila( e to jedino ne mogu da mu oprostim)…Rekoh mu da postujem rusku umetnost, ali me posle Oktobarske revolucije apsolutno nista ne dotice u istorijskom smislu vezano za njih. Zanimljivo da je covek pomislio po govoru, slengu …da sam Bosanka. Nije mi zvucalo impresivno, ali me ubedjivao da sam ga privukla pojavom jer fakat kako rece delujem inteligentno.

Zahvalim mu se ljubazno, i od brojnih tema koje smo naceli, dodjosmo do oruzja. I ja mu kazem da verujem u ono Frojdovsko da zapravo to mahanje puskama na bilo koji nacin znaci samo jedno… kompenzaciju za sexualnu disfunkcionalnost ili produzetak polnog organa. Nazalost, svidjao mi se, rekoh mu… tako jedan koji voli da mase puskama, a to obelezje muskosti bilo je nekako minorno ili krajnje obicno.

Pomislim da covek vec tumba u svojoj glavi da sam ja neki ekspert za nazovimo ” to”… No daleko sam od toga. I to mu fino objasnim. Ja sam jedino pobornik te Frojdove teorije sto veci omasaj sa damom, to veca zelja za mlataranjem puskama, pistoljima i slicno. I uvek se prebacivalo sve kod tih ” sexualno polovicnih” …da nema dovoljno strasti koju emituje zena.

Pa ne mozes jednako voleti osrednju penkalu kao recimo limenku nekog piva … Nije mi najadekvatnija komparacija, ali ajmo tako nekako da upakujemo. Nekad ni kopija loseg Cosica i tupavih opisa seoske idile protkana jeftinom erotikom ne moze biti stimulativna…do vijeka… I tako covek me u mom ludilu cini mi se ipak razumeo. Ja nisam za tursku kaldrmu, ja sam za avangaradu preko Dunava. Drugacije mirisu te dunavske magle od magli sa oklonih brda Zapadne Srbije…Amin!

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!