ВестиИнформацијеПолитика

Скупштина града изабрала др Зорана Живковића за заменика градоначелника

Dragan jeremić i dr Slobodan Gvozdenović

Nakon usvajanja dnevnog reda 24. sednice Skupštine grada Valjeva, konstatovan je prestanak funkcije zamenika gradonačelnika dr Dragana Jeremića, zbog podnošenja ostavke. Jeremić je obrazložio da je zbog odlaska na mesto državnog sekretara u Ministarstvo zaštite životne sredine podneo ostavku, ali da ostaje odbornik u Skupštini grada. Potom je podneo izveštaj o tome šta je uradio tokom svog mandata zamenika gradonačelnika i pre toga na mestu direktora Direkcije za izgradnju i Direkcije za obnovu Kolubarskog okruga od zemljotresa.

dr Slobodan Gvozdenović

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je predložio za svog zamenika dr Zorana Živkovića, za koga je rekao da ima impresivnu biografiju i reference koje ga kvalifikuju za jednu od najodgovornijih funkcija u gradu. Gradonačelnik je naglasio odličnu saradnju sa koalicionim partnerom SPS-om, a da to dokazuju događaji, projekti i ulaganja Vlade Srbije u ovaj grad poslednjih nekoliko meseci.

„I lično imam odličnu saradnju sa predstavnicima zakonodavne vlasti, znajući da je je ona iznad nas, kako i treba da bude. Ono što bih želeo da naglasim je da nema mojih i tvojih projekata! Ovo su projekti ove vlasti. Onaj ko ima svoje projekte, on ih radi u svojoj privatnoj firmi. Prethodni gradonačelnik je promenio tri zamenika, a ja sam siguran da ćemo mi na ovome stati i da nećemo tako lako više menjati zamenike. Dr Zoran Živković je moj školski drug i sa velikim zadovoljstvom ću sa njim sarađivati, kao što smo sarađivali na poslu, gde nam je osnovno zanimanje.

Glasanje za Zamenika gradonačelnika

Kada je u pitanju korišćenje službenih automobila, poručiću funckcionerima gradske vlasti da vode računa. Nema tu brze i spore vožnje, već vožnje po zakonu i van zakona. Insistiraću kao gradonačelnik da svi oni koji prekrše saobraćajne propise, nadoknade to iz svog džepa. Onda neka voze kako god hoće.

Ozbiljan posao nam predstoji oko rekonstrukcije Bolnice. Najzad je Bolnica uknjižena i to je bio razlog zašto nije prošao prethodni postupak za javnu nabavku.  Predstoji nam ozbiljan posao, obavljen je razgovor sa načelnicima odeljenja, a dr Živković i ja najbolje znamo kako Bolnica funkcioniše i koji su sve problemi i izazovi u Bolnici.

Odbornici u skupštini

Divčibare i Kancelarija za javna ulaganju su tema kojom ćemo se najviše baviti kada je turizam u pitanju.  Sada je red uspostavljen, mejlovi sada stižu na prave adrese, koje je Grad propisao za to, a ne na privatne. Svesni smo svi činjenice da prestankom funkcije ne prestaje odgovornost. Svesni su toga i oni koji su bili pre nas i u Gradu i u Republici. Prema tome, očekujem izuzetnu saradnju sa dr Živkovićem i očekujem da Valjevo nastavi ovim tempom da se kreće napred i da bude među prvih pet u Srbiji, gde mu je i mesto“, rekao je gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović.

Zamenik gradonačelnika dr Zoran Živković

Dr Zoran Živković se zahvalio na ukazanom poverenju: „Trudiću se da sa dr Slobodanom Gvozdenovićem Valjevo postane naša priča u pravom smislu te reči, a koliko ćemo u tome uspeti, pokazaće vreme“, rekao je novi zamenik gradonačelnika dr Zoran Živković.

Na današnjoj sednici Skupštine usvojen je Program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Valjeva u 2018. godini. Izmenjena je Odluka o zajedničkim pravobranilaštvima grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina. Usvojene su odluke o izgradnji seoskih vodovoda iz sistema Stubo-Rovni u 2018. godini i Odluka o povećanju osnovnog kapitala javnog komunalnog preduzeća „Toplana-Valjevo“. Data je saglasnosti na statut Predškolske ustanove „Milica Nožica“ Valjevo kao i saglasnost na odluku o izmenama i dopunama statuta Međuopštinskog istorijskog arhiva Valjevo. Usvojena je Odluka o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora Javnog preduzeća za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo-Rovni „Kolubara“ Valjevo i direktora JKP „Polet“ Valjevo.

Odbornici glasaju

U okviru kadrovskih pitanja usvojena su rešenja o razrešenju direktora i zamenika direktora Doma zdravlja Valjevo dr Zavena der Hazarjana, na njegov lični zahtev i dr Violete Vasić, a imenovana je za vršioce dužnosti direktora dr Branka Antić. Razrešena je Jelena Kalat sa mesta Nadzornog odbora JKP „Polet“, a imenovana je na to mesto Milica Dasović. Jelena Kalat je razrešena sa mesta predsednika Upravnog odbora Ustanove kulture Centar za kulturu Valjevo, a imenovan je Miloš Milutinović. Na lični zahtev je razrešena Ksenija Badem Nenadović sa mesta vršioca dužnosti direktora JKP „Vidrak“. Razrešen je Milan Radović dužnosti člana Upravnog odbora Predškolske ustanoce „Milica Nožica“, a imenovana je Snežana Cvetinović. Dužnosti člana Komisije za selo i poljoprivredu je razrešen Rafailo Mitrović, a imenovana je Jelica Simeunović. Ina Ristić je razrešena dužnosti člana Komisije za budžet i finansije, a imenovan je Rafailo Mitrović. Izmenama rešenja o obrazovanju Komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora izabran je prof. dr Miroljub Ivanović umesto Jelene Kalat. On je imenvan i za predsednika Komisije za određivanje naziva delovima naseljenih mesta, ulicama i trgovima umesto Milorada Radojičića. Imenovan je i Školski odbor Ekonomske škole.

Uspon
Back to top button