Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Privreda

TURNEJA U FRANCUSKOJ 2018

Kulturno umetničko društvo ,,Krušik“ upravo se vratilo sa dvonedeljne turneje po severu Francuske, koja je održana u gradu Rubeu.
Folklorno društvo, koje je na ovu turneju krenulo sa prvim izvođačkim i veteranskim ansamblom, kao i orkestarskom sekcijom i ženskom pevačkom grupom, uzelo je učešće na jubilarnoj 20.-godišnjici tamošnje manifestacije ,,Kulturna nedelja“, koja je realizovana u periodu od 14. do 21. aprila. Predstavljajući svoj grad, državu, a pre svega svoj celokupan rad i srpsku folklornu tradiciju, naš KUD nastupao je svakodnevno izvodeći koreografije po zadatom planu. Pored toga, orkestar je svojim kompozicijama publici pružio kompletan muzički ugođaj, kao i pevačka grupa pesmama iz naših krajeva.
Puni utisaka zbog i više nego uspešne turneje, igrači i svirači KUD ,,Krušik“, u povratku, upotpunili su čitavu priču, nastupom u nemačkom gradu Pfafenhofenu. Tom prilikom, izveden je program u trajanju od jednog časa, na gradskom trgu ispred opštine, po želji organizatora. Nakon nastupa, organizovan je obilazak grada i upoznavanje sa najznačajnim mestima istog.
Kulturno umetničko društvo ,,Krušik“ nastavlja sa daljim radom. Naredni period, rezervisan je za obeležavanje slave KUD-a, koja predstoji 22. maja, ali i odazivu na brojne pozive radi učestvovanja na različitim događajima.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!