Вести

СКУПШТИНА ОПШТИНЕ УСВОЈИЛА РЕБАЛАНС БУЏЕТА (МИОНИОЦА)

upština opštine Mionica je na svojoj 16. sednici usvojila Odluku o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Mionica za 2017. godinu, prema kojoj se ukupni tekući prihodi i primanja planiraju u iznosu od 703,68 miliona dinara. Obrazlažući predlog , načelnica Odeljenja za finansije Opštinske uprave Kristina Čarapić je naglasila da je rebalans budžeta iniciran novim projektom “Školica života“ Fondacije Novak Đoković u iznosu od 1,5 miliona dinara, ugovorom koji je Opština zaključila sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije za finansiranje poboljšanja uslova stanovanja porodica interno raseljenih i izbeglih lica kroz kupovinu seoskog domaćinstva i jednokratne pomoći u građevinskom materijalu, ali i izmenama u pozicijama koje se odnose na projekte vodosnabdevanja.

Usvojeni rebalans je inicirao prihvatanje izmena Finansijskog plana JKP “Vodovod“ Mionica za tekuću godinu, kojim se prihodi ovog preduzeća planiraju u iznosu od 129,5 miliona dinara. Na ovoj sednici je u skladu sa saglasnošću Državne revizorske institucije doneta Odluka o odobravanju eksterne revizije završnog računa opštine Mionica za prethodnu godinu. Usvojen je i Program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za teritoriju Opštine za 2016. godinu na koji je prethodno saglasnost dalo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine. Za ovu namenu u budžetu su opredeljena sredstva u iznosu od 13,5 miliona dinara. Najviše sredstava se planira za rekonstrukciju vodovodne mreže sa zamenom azbestnog cevovoda, šest miliona dinara, za nabavku opreme za organizovano upravljanje otpadom 1,7 miliona, za učešće u investiciji izgradnje regionalnog centra za upravljanje otpadom “Kalenić“ i za izradu lokalnih, akcionih i sanacionih planova i projekata planira se po milion dinara, dok se uklanjanje divljih deponija planira 700.000 dinara.

Skupština je u daljem radu usvojila set odluka koje se odnose na pribavljanje nepokretnosti u javnu svojinu opštine Mionica radi izgradnje rezervoara za snabdevanje vodom za piće u selima Ključ, Tolić, Sanković, Šušeoka, Đurđevac i Klašnić. Takođe, imenovana je Komisija za planove, za vršioca dužnosti direktora Biblioteke “Milovan Glišić“ na period od 6 meseci postavljena je Vesna Marković, a data je i saglasnost na imenovanje predsednika i članova Upravnog i Nadzornog odbora Zajedničkog centra za socijalni rad “Solidarnost“ za opštine Ljig, Lajkovac i Mionica.

mionica.rs

Uspon
Back to top button