ВестиПолитика

Скупштину Града заказао др Живковић, а председаваће др Јокић!

Заменик председника Скупштине Града Ваљева, др Зоран Живковић, заказао је седницу Скупштине за 4. март.

Пред одборницима ће се наћи чак рекордних 48 тачака дневног реда, од којих посебну пажњу завређују доношење одлуке о додели звања почасни грађанин Града Ваљева, затим одлука о додели награда Града Ваљева за 2015. годину, одлуке о заштитнику грађана Града Ваљева, максималном броју запослених на неодређено време у систему Града Ваљева, план развоја индустријске зоне „Стефил“ до 2019. године, финансирању потреба и интереса грађана у области спорта, а биће речи и о усвајању закључака о програмима мера подршке за спровођење пољопривредне политике и утврђивању критеријума о додели подстицајних средстава у пољопривреди.

Пред одборницима ће се наћи и програми рада ваљевских јавних предузећа и установа у 2016. години и друга актуелна питања. Иако је сазив 33. седнице Скупштине Града Ваљева потписао др Зоран Живковић, заменик председника Скупштине, очекује се, како сазнајемо, да ће седницом председавати стари – нови председник Скупштине др Михајло Јокић. Пресудом Управног суда поништено је раније донето решење о његовом разрешењу. Надајмо се да је овиме коначно стављена тачка на вишемесечна нагађања око места председника Скупштине Града Ваљева, ко је председник, а ко није, колико се поштовала законска процедура и ко је у праву. Много драгоценог времена, подсетимо, утрошено је на седницама Скупштине на ове расправе које су, показало се, биле непотребне и само скретале пажњу одборника са најважнијих тема за развој града.

Uspon

Jedan komentar

  1. Kao su neki zapeli teško da će dr Boško danas proći na sednici. Verovatno se o njegovom izboru neće ni razgovarati. Biće skinut sa dnevnog reda sednice i pre njenog početka. Ali šta će vladajuća koalicija koja se polako raspada zbog nesuglasica unutar njihovih redova? Priča se da je drug Milorad Mića Ilić u fazi prelaska kod Vulina. Dobio ponudu kakva se ne odbija? E da mi je znati da li je dr Boško Đukanović razlog ili nešto drugo? Videćemo danas. Socijalisti se mnogo uzmuvali, ne znaju šta im je činiti, a znaju da stara garda na čelu sa Ilićem vuče bar 1/3 birača SPS.

Back to top button