Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

Skupštinu Grada zakazao dr Živković, a predsedavaće dr Jokić!

Zamenik predsednika Skupštine Grada Valjeva, dr Zoran Živković, zakazao je sednicu Skupštine za 4. mart.

Pred odbornicima će se naći čak rekordnih 48 tačaka dnevnog reda, od kojih posebnu pažnju zavređuju donošenje odluke o dodeli zvanja počasni građanin Grada Valjeva, zatim odluka o dodeli nagrada Grada Valjeva za 2015. godinu, odluke o zaštitniku građana Grada Valjeva, maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu Grada Valjeva, plan razvoja industrijske zone “Stefil” do 2019. godine, finansiranju potreba i interesa građana u oblasti sporta, a biće reči i o usvajanju zaključaka o programima mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i utvrđivanju kriterijuma o dodeli podsticajnih sredstava u poljoprivredi.

Pred odbornicima će se naći i programi rada valjevskih javnih preduzeća i ustanova u 2016. godini i druga aktuelna pitanja. Iako je saziv 33. sednice Skupštine Grada Valjeva potpisao dr Zoran Živković, zamenik predsednika Skupštine, očekuje se, kako saznajemo, da će sednicom predsedavati stari – novi predsednik Skupštine dr Mihajlo Jokić. Presudom Upravnog suda poništeno je ranije doneto rešenje o njegovom razrešenju. Nadajmo se da je ovime konačno stavljena tačka na višemesečna nagađanja oko mesta predsednika Skupštine Grada Valjeva, ko je predsednik, a ko nije, koliko se poštovala zakonska procedura i ko je u pravu. Mnogo dragocenog vremena, podsetimo, utrošeno je na sednicama Skupštine na ove rasprave koje su, pokazalo se, bile nepotrebne i samo skretale pažnju odbornika sa najvažnijih tema za razvoj grada.

Uspon

Jedan komentar

  1. Kao su neki zapeli teško da će dr Boško danas proći na sednici. Verovatno se o njegovom izboru neće ni razgovarati. Biće skinut sa dnevnog reda sednice i pre njenog početka. Ali šta će vladajuća koalicija koja se polako raspada zbog nesuglasica unutar njihovih redova? Priča se da je drug Milorad Mića Ilić u fazi prelaska kod Vulina. Dobio ponudu kakva se ne odbija? E da mi je znati da li je dr Boško Đukanović razlog ili nešto drugo? Videćemo danas. Socijalisti se mnogo uzmuvali, ne znaju šta im je činiti, a znaju da stara garda na čelu sa Ilićem vuče bar 1/3 birača SPS.

Back to top button
Click to listen highlighted text!