Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiSport

Metalac najbolji sportski kolektiv u 2015.

Na prigodnoj svečanosti održanoj u ponedeljak uveče u svečanoj sali Valjevske gimnazije proglašeni su najbolji klubovi, treneri, sportski radnici i sportisti Valjeva za 2015. godinu.

Prema odluci Upravnog odbora Sportskog saveza Valjeva za najuspešniji sportski kolektiv proglašen je KK Metalac, najbolji trener je Vladimir Đokić, takođe iz Metalca, dok su vredna priznanja kao najbolji mladi sportisti dobili Matija Milovanović, atletičar Metalca, i Slavica Božić, članica triatlon kluba ATP iz Valjeva. Pored njih, dodeljene su i pohvalnice uspešnim najmlađim sportistima među kojima su Jovana Marković i Nikolina Đurić iz Karate kluba 014, atletičarka Metalca Dunja Radojičić, plivačica Valisa Milica Ristić, rvač Mladosti Bojan Đurđević, bokser Metalca Stefan Marković, košarkaš Metalca Marko Šarenac i Đorđe Branković, član Karate kluba Zvezda, što su učesnici svečanosti pozdravili aplauzom. Za najboljeg sportskog radnika proglašen je Zoran Radović, profesor fizičkog vaspitanja.

Radovan Terzić, predsednik Sportskog saveza Valjeva ocenio je sportsku 2015. godinu kao uspešnu, navodeći ostvarene rezultate valjevskih sportskih klubova.

Nažalost, ove godine, desilo se da Valjevo nije dobilo sportistu godine, iako su za to bili predloženi Marko Jovanović, višestruki prvak države u rvanju, i Petar Rakićević, košarkaš Metalca.

Kao razlog što Valjevo nije dobilo sportistu godine, pomenuto je obrazloženje Upravnog odbora da predloženi kandidati ne ispunjavaju kriterijume za dodelu priznanja, iako na pitanje o kakvim se kriterijumima radi i gde su oni objavljeni za sada niko ne zna da odgovori.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!