ВестиСпорт

Металац најбољи спортски колектив у 2015.

На пригодној свечаности одржаној у понедељак увече у свечаној сали Ваљевске гимназије проглашени су најбољи клубови, тренери, спортски радници и спортисти Ваљева за 2015. годину.

Према одлуци Управног одбора Спортског савеза Ваљева за најуспешнији спортски колектив проглашен је КК Металац, најбољи тренер је Владимир Ђокић, такође из Металца, док су вредна признања као најбољи млади спортисти добили Матија Миловановић, атлетичар Металца, и Славица Божић, чланица триатлон клуба АТП из Ваљева. Поред њих, додељене су и похвалнице успешним најмлађим спортистима међу којима су Јована Марковић и Николина Ђурић из Карате клуба 014, атлетичарка Металца Дуња Радојичић, пливачица Валиса Милица Ристић, рвач Младости Бојан Ђурђевић, боксер Металца Стефан Марковић, кошаркаш Металца Марко Шаренац и Ђорђе Бранковић, члан Карате клуба Звезда, што су учесници свечаности поздравили аплаузом. За најбољег спортског радника проглашен је Зоран Радовић, професор физичког васпитања.

Радован Терзић, председник Спортског савеза Ваљева оценио је спортску 2015. годину као успешну, наводећи остварене резултате ваљевских спортских клубова.

Нажалост, ове године, десило се да Ваљево није добило спортисту године, иако су за то били предложени Марко Јовановић, вишеструки првак државе у рвању, и Петар Ракићевић, кошаркаш Металца.

Као разлог што Ваљево није добило спортисту године, поменуто је образложење Управног одбора да предложени кандидати не испуњавају критеријуме за доделу признања, иако на питање о каквим се критеријумима ради и где су они објављени за сада нико не зна да одговори.

Uspon
Back to top button