Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Snažna podrška Italije u sprovođenju reformi u Srbiji

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Italije u Srbiji Đuzepea Manca, koji mu je čestitao pobedu na predsedničkim izborima u svoje ime i uručio čestitke italijanskog predsednika Serđa Matarele i premijera Paola Đentilonija.

Ambasador Manco je premijeru Vučiću preneo poziv predsednika Matarele da po preuzimanju dužnosti predsednika Srbije poseti Italiju, što je srpski premijer prihvatio, izražavajući zahvalnost italijanskom državnom vrhu na angažovanju u razvoju bilateralnih odnosa dveju zemalja i snažnoj podršci Srbiji u sprovođenju reformi, evropskim integracijama i regionalnoj saradnji.

Premijer Vučić je istakao važnost predstojećeg Samita u Trstu, u okviru Berlinskog procesa, za saradnju u regionu, iskazujući nadu da će biti postignuti konkretni dogovori za dalje infrastrukturno povezivanje i svaku vrstu ekonomske saradnje koja bi bila na dobrobit stanovnika zapadnog Balkana.

Dvojica sagovornika su razgovarala i o novim italijanskim investicijama u Srbiji, ocenjujući da dobri rezultati ekonomske politike Vlade Srbije podstiču interes stranih investitora.

Ambasador Manco je predstavio premijeru Vučiću inicijativu za promovisanje kulturnog nasleđa Srbije kao mogućeg izvora ekonomskog rasta.

Srpski premijer i italijanski ambasador su potvrdili spremnost da se tokom godine organizuje četvrti Samit Srbija–Italija, i zaključili da bi ta četvrta zajednička sednica dveju vlada, čiji bi domaćin bila Srbija, dala podsticaj jačanju političkog dijaloga i ekonomske saradnje.

srbija.gov.rs

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!