Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

SNS: Lukav trik Dveri– bojkotuju sednicu koja se ne plaća, a prisustvuju onoj koja se plaća

Saopštenje Informativne službe Gradskog odbora SNS Čačak

Sinoćno 26. zasedanje Skupštine grada Čačka pokazalo je još jednom svu homogenost i jedinstvo vladajuće koalicije, kao i bezidejnost i klasičan politički populizam opozicije.

Svih 40 prisutnih odbornika vlasti (dvoje je opravdalo svoje odsustvo) glasali su za usvajanje budžeta i podržali predložene odluke, bitne za normalno funkcionisanje grada, kao što su programi poslovanja lokalnih i dva regionalna javna preduzeća. Kako nisu imali konkretne, suštinske predloge izmena akata koja su bila na dnevnom redu, rad opozicije se uglavnom ponovo sveo na besomučno i besmisleno reklamiranje povreda Poslovnika o radu, insistiranja na nebitnim detaljima i davanjem predloga za koje su i sami svesni da u praksi nisu primenljivi. S toga se postavlja pitanje kakvu bi vlast u gradu vršili ljudi koji ne umeju da napišu iole smislene amandmane, a hoće da donose važna dokumenta i odluke i pretenduju da vode Čačak?

Poseba priča je najavljivani bojkot sednica lokalnog parlamenta. Odbornička grupa Dveri je tobože bojkotovala svečanu sednicu Skupštine grada, koja nije bila ni stranačka ni politička manifestacija, a prisustvovali su zasedanju na kome je razmatran budžet, odnosno u sali su bili s vremena na vreme, što se vidi i po tome da većina često nije izlazila za govornicu kada su bili prozivani sa liste prijavljenih govornika. Lukav trik – bojkotuju sednicu koja se ne plaća, a prisustvuju onoj koja se plaća i uz to rastežu njeno zasedanje u nedogled, kako bi napunili svoje džepove pred nastupajuće praznike. Kao vrhunac drskosti i licemerja, lider Dveri Boško Obradović za medije izjavi kako: “odbornici opozicije već su napustili važne skupštinske sednice o budžetu u Zaječaru, Užicu, Nišu i Čačku”. Ili Obradović svesno laže, ili su ga njegovi stranački drugovi obmanuli, prosudite sami. Možda nekima sa strane, koji ne znaju, to deluje idilično i kao potez koji pokazuje odlučnost opozicije u Srbiji, a u stvarnosti uopšte nije tako.

Očito da se vrednosni sudovi, kućno vaspitanje i način političke borbe vlasti i opozicije u Čačku drastično razlikuje. Dok Dveri i njihovi pajtaši iz Saveza za Srbiju vrše neviđeno nasilje na lokalnim izborima u opštini Lučani 16. decembra, upadaju u policijsku stanicu u Guči, vređaju policijske službenike, načelnika PU Čačak i visokog državnog funkcionera, Srpska napredna stranka sa svojim koalicionim partnerima izađe na izbore i potuče ih do nogu.

Ništa bolji utisak ne ostavljaju ni njihovi saradnici iz Nove Srbije, koji kao da su zaboravili da su 20 godina suvereno vladali Čačkom i doveli ga do ivice ambisa u svakom pogledu. Sada se, tobože, iščuđavaju otkuda na pojedinim putevima ogromne rupe, popucale kolovozne trake, zašto nema vode u Bresnici… a ne zapitaju se zašto je na gro puteva sloj asfalta od svega par centimetara, da su ugovore sa Bresničanima potpisali još 2005. godine i deo novca naplatili. Biće da su u njihovo vreme kraduckalo, a bogami i kralo. Zakon o ispitivanju porekla imovine trebalo bi da reši i otkloni brojne dileme na tu temu, samo što će se tada pojedini lupeži po svoj prilici pozivati na politički progon.

Najveći opozicioni “biser” je Grupa građana “Za napredniji Čačak”. Ko god je pratio televizijski prenos, mogao je da vidi za govornicom po svakoj tački dnevnog reda jedno te isto lice, najčešće kao ovlašćenog predstavnike odborničke grupe, koji ima pravo na duplo duže vreme za diskusiju od ostalih govornika. Neverovano kako pored dva lekara, jednog doktora nauka i jednog inženjera, domaćica skromnog obrazovanja dobija toliki prostor i mogućnost da diskutuje o svim temama. I to iz sednice u sednicu. Nije jasno da li su ostale njene kolege toliko zauzete, a ona dokona, da Violeta Marković u toj grupaciji konstantno vodi glavnu reč.

https://infosvetionik.rs/2018/12/26/sns-lukav-trik-dveri-bojkotuju-sednicu-koja-se-ne-placa-a-prisustvuju-onoj-koja-se-placa/

Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!