Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiRegion

Srbija posvećena očuvanju regionalne stabilnosti

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsedavajućim Grupe prijateljstva sa državama jugoistočne Evrope u Bundestagu Štefanom Albanijem, sa kojim je razgovarao o situaciji u regionu, evropskom putu Srbije i nastavku dijaloga sa Prištinom.

Regionalna stabilnost za nas je najvažnija i učinićemo sve da je održimo, istakao je premijer Vučić i naglasio da su za Srbiju bilateralni odnosi i podrška Nemačke evropskom putu Srbije od velikog značaja, imajući u vidu uticaj Nemačke u okvirima evropske i svetske političke scene.

Albani je čestitao premijeru pobedu na predsedničkim izborima. Radujem se da vidim napredak Srbije u poslednjih nekoliko godina. Srbija je veoma važna za mir i stabilnost Balkana, istakao je on.

Tema razgovora bila je i ideja o osnivanju carinske unije u regionu zapadnog Balkana, što može da bude podsticaj za nova ulaganja kompanija iz Savezne Republike Nemačke, kao i za unapređenje poslovanja nemačkih kompanija koje već posluju u okruženju.

Danas nemačke kompanije u Srbiji zapošljavaju više od 35.000 ljudi. Premijer Vučić je izrazio nadu da će ovaj broj zaposlenih uskoro biti povećan.

[hr style=”double”]srbija.gov.rs foto:tanjug[hr style=”double”]

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!