Вести

Србија шаље Турској два специјалистичка тима за спасавање из рушевина

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Братислав Гашић изразио је најдубље саучешће амбасадору Турске у Београду Хамију Аксоју због жртава разорног земљотреса који је рано јутрос погодио ову земљу, и нагласио да ће Србија послати два специјалистичка тима за спасавање из рушевина.

Гашић је на састанку са амбасадором Турске истакао да је Србија уз турски народ у овим тешким тренуцима, као и да ће Министарство унутрашњих послова пружити сву неопходну помоћ.

Он је прецизирао да ће Министарство унутрашњих послова, по налогу председника Републике Александра Вучића, послати у Турску два специјалистичка тима за спасавање из рушевина Сектора за ванредне ситуације.

Аксој је нагласио да је Србија још једном потврдила да је прави пријатељ Турске, изразивши захвалност нашој земљи на брзој помоћи.

Он је подсетио на то да је ово од 1939. године други велики земљотрес који је погодио Турску, да је подручје погођено земљотресом претрпело значајна разарања и да је велики број људи изгубио живот.

Uspon
Back to top button