Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Srbija šalje Turskoj dva specijalistička tima za spasavanje iz ruševina

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić izrazio je najdublje saučešće ambasadoru Turske u Beogradu Hamiju Aksoju zbog žrtava razornog zemljotresa koji je rano jutros pogodio ovu zemlju, i naglasio da će Srbija poslati dva specijalistička tima za spasavanje iz ruševina.

Gašić je na sastanku sa ambasadorom Turske istakao da je Srbija uz turski narod u ovim teškim trenucima, kao i da će Ministarstvo unutrašnjih poslova pružiti svu neophodnu pomoć.

On je precizirao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova, po nalogu predsednika Republike Aleksandra Vučića, poslati u Tursku dva specijalistička tima za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije.

Aksoj je naglasio da je Srbija još jednom potvrdila da je pravi prijatelj Turske, izrazivši zahvalnost našoj zemlji na brzoj pomoći.

On je podsetio na to da je ovo od 1939. godine drugi veliki zemljotres koji je pogodio Tursku, da je područje pogođeno zemljotresom pretrpelo značajna razaranja i da je veliki broj ljudi izgubio život.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!