Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Negovati bliske odnose sa Grčkom u svim oblastima

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević iskazao je danas, u razgovoru sa ambasadorkom Grčke u Srbiji Mariom Levanti, zahvalnost na podršci te zemlje teritorijalnom integritetu i suverenitetu, kao i kontinuiranoj podršci evropskom putu Srbije.

Vučević je napomenuo da je nepriznavanje takozvanog Kosova od strane Grčke prijateljski stav prema Srbiji, a ujedno i pokazatelj doslednosti zvanične Atine u poštovanju suverenosti drugih država.

On je dodao da je za Srbiju Grčka značajan međunarodni partner i članica EU, sa kojom tradicionalno imamo najbliže odnose.

Prema njegovim rečima, bilateralna vojna saradnja sa tom zemljom je izrazito razvijena i težište saradnje u oblasti odbrane čini vojno-vojna saradnja, kao i vojnoobrazovna saradnja, koja se ogleda kroz obučavanje i usavršavanje u obrazovnim centrima dveju zemalja.

On je ukazao na to da ćemo sa Grčkom, kao značajnim partnerom, nastaviti da negujemo i unapređujemo bliske odnose u svim oblastima od obostranog interesa.

Vučević je uputio poziv za posetu ministra nacionalne odbrane Grčke Srbiji, kako bi otvorili nova poglavlja saradnje i potvrdili zajedničko opredeljenje da, unapređujući bilateralnu vojnu saradnju, doprinosimo daljem jačanju odnosa dveju država i naroda.

Levanti je izrazila nadu da će razvoj grčko-srpskih odnosa biti nastavljen na obostranu korist, uz očekivanje da će ona, tokom svog boravka u Srbiji, doprineti unapređenju saradnje u oblasti odbrane, saobraćaja i energetike.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!