Вести

Неговати блиске односе са Грчком у свим областима

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Милош Вучевић исказао је данас, у разговору са амбасадорком Грчке у Србији Мариом Леванти, захвалност на подршци те земље територијалном интегритету и суверенитету, као и континуираној подршци европском путу Србије.

Вучевић је напоменуо да је непризнавање такозваног Косова од стране Грчке пријатељски став према Србији, а уједно и показатељ доследности званичне Атине у поштовању суверености других држава.

Он је додао да је за Србију Грчка значајан међународни партнер и чланица ЕУ, са којом традиционално имамо најближе односе.

Према његовим речима, билатерална војна сарадња са том земљом је изразито развијена и тежиште сарадње у области одбране чини војно-војна сарадња, као и војнообразовна сарадња, која се огледа кроз обучавање и усавршавање у образовним центрима двеју земаља.

Он је указао на то да ћемо са Грчком, као значајним партнером, наставити да негујемо и унапређујемо блиске односе у свим областима од обостраног интереса.

Вучевић је упутио позив за посету министра националне одбране Грчке Србији, како би отворили нова поглавља сарадње и потврдили заједничко опредељење да, унапређујући билатералну војну сарадњу, доприносимо даљем јачању односа двеју држава и народа.

Леванти је изразила наду да ће развој грчко-српских односа бити настављен на обострану корист, уз очекивање да ће она, током свог боравка у Србији, допринети унапређењу сарадње у области одбране, саобраћаја и енергетике.

Uspon
Back to top button