Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Stefanović: Šabića niko nije napao, zloupotrebe za osudu

„Iako ovaj događaj nije prijavljen, niti je gospodin Šabić pozvao policiju, želeo policijsku pomoć niti asistenciju u bilo kom trenutku, policija je izašla na lice mesta. Policija je utvrdila tačnu lokaciju gde je gospodin Šabić pao, prikupila snimke okolnih kamera i nepobitno utvrdila da nijedno lice koje je prolazilo ulicom ni u jednom trenutku nije napalo gospodina Šabića“, rekao je Stefanović.

On je istakao da je policija obavila čitavu kriminalističku obradu lica mesta i forenzički prikupila dokaze.

„U ovom trenutku se završava i prikupljanje snimaka dodatnih kamera iz okolnih ulica, kako bi se i nepobitno potvrdilo da čak nije ni bilo drugih lica u njegovoj neposrednoj blizini u trenutku kada je gospodin Šabić pao“, naveo je Stefanović.

On je istovremeno osudio, kako je rekao, monstrouozne pokušaje da se ovaj incident zloupotrebi kako bi se vodila kampanja protiv države i kako bi se na jedan užasan način predstavilo da je navodno država kriva, da je neko želeo da napadne Rodoljuba Šabića i da se radi o ugrožavanju njegove bezbednosti, saopšteno je iz MUP-a .

„Osuđujem sve one koji su taj događaj zloupotrebili na najgrublji politički način, pokušavajući da steknu jeftine političke poene i time uznemire javnost Republike Srbije“, istakao je Stefanović.

On je dodao da policija radi svoj posao i građani Srbije treba da budu spokojni.

„U pitanju je događaj, koji ni na koji način nije bio u domenu rada niti Ministarstva, niti tužilaštva, niti se radilo o ugrožavanju sigurnosti gospodina Šabića u bilo kom trenutku“, rekao je ministar.

Oznake
Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!