Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

Stojčić: Blokada Kolarčeve Đilasova jeftina politička igra

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić kaže da je akcija aktivista i članova Saveza za Srbiju i predstavnika opštine Stari gard, koji su danas blokirali saobraćaj u Kolarčevoj ulici, jeftina politička igra predstavnika bivše vlasti koji nisu bili sposobni da sprovedu ideju staru više od 30 godina.

Stojčić je za Tanjug rekao da akciju u kojoj su predstavnici SzS zaustavili saobraćaj postavljajući na kolovoz džakove sa solju za puteve, ne može da prihvati kao opravdanu kritiku jer, kako kaže, potiče od onih koji nisu bili sposobni da sprovedu ideju nekadašnjeg gradonačelnika Branka Pešića od pre 35 godina.

Saobraćaj u Kolarčevoj ulici, koju su danas oko 14.30 sati odbornici Saveza za Srbiju u Skupštini grada i predstavnici opštine Stari grad blokirali postavljanjem džakova sa solju za puteve na kolovoz, ponovo je uspostavljen.

Kako su rekli, blokadom ulice koja je trajala oko sat vremena, aktivisti SzS su želeli da pokažu Beograđanima kako će od sutra funkcionisati saobraćaj u prestonici.

Od 1. aprila, počinje druga faza radova na Trgu republike što će dovesti do velikih izmena u saobraćaju u ovom delu grada, a ključna izmena je što Kolarčeva ulica više neće biti u funkciji ni javnog prevoza ni putničkog saobraćaja.

Trolejbuske linije 21, 22 i 29 će biti skraćene do Slavije. Izlazno stajalište će biti na Trgu Slavija između Beogradske i Makenzijeve ulice, a ulazno stajalište će se nalaziti između Ulice kralja Milana i Nemanjine. Linije 19, 28 i 41 će biti ukinute, linija 40 pojačana, a novina će biti uvođenje jednog „šatl” autobusa od Slavije do Palate „Albanija”, sa nazivom 22A. Linije 31 i 27 će okretati kod Palate „Albanija”, dok će linije koje su do sada stajale na Trgu republike kao što su 24, 26, 37 i 44 skretati na ovom terminusu i odatle ulaziti u Dečansku ulicu i nastavljati svojom trasom.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Oznake
Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!