Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Sufinansiranje projekata kroz konkurs UNDP – a i grada Valjeva u 2020. godini

Danas je u Velikoj sali Skupštine Grada održan sastanak, gde su prisustvovali predstavnici lokalnih organizacija civilnog društva, a u vezi sa definisanjem prioriteta za sufinansiranje programa i projekata kroz konkurse u 2020. godini.Grad Valjevo je 19. novembra 2019. godine potpisao Memorandum o razumevanju između Programa Ujedinjenih nacija (UNDP) za razvoj i pet lokalnih samouprava za unapređenje razvojnih aktivnosti kroz projekat „Platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama“, a radi jačanja participativne demokratije i procesa evropskih integracija u Srbiji. Od 140 prijavljenih, pored Valjeva, izabran je grad  Niš, opštine Bač, Vrnjačka Banja i Raška.

Teme koje su bile na sastanku su vezane za sve organizacije civilnog društva (OCD) , uzimajući u obzir novu zakonsku regulativu, a to su: vodič za transparentno finansiranje udruženja i drugih organizacija civilnog društva iz sredstava jedinica lokalnih samouprava (JLS), poboljšanje razumevanja procesa i dokumentacije potrebne za javni konkurs za finansiranje OCD od strane JLS, sagledavanje postojeće prakse lokalnih samouprava u raspisivanju javnog konkursa i unapređenje postojeće prakse, ali i priprema za buduću primenu naučenog u procesu javnog konkursa za OCD podržano od strane UNDP programa.Predavač na info sastanku je bio konsultant Željko Plavšić, koji je direktno zadužen za saradnju sa predstavnicima UNDP-a u Srbiji, kao i Radoica Rstić, predsednik Saveta za socijalnu politiku u Valjevu, zadužen za saradnju i komunikaciju sa organizacijiama civilnog društva.

Konkurs će trajati 30 dana, a biće objavljen 12. marta. Info sesija će se održati 18. marta, dok će od 19. do 21. marta trajati obuke, tačnije treninzi za pisanje projekata.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!