Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

Sve bezbednosne službe dobile konkretne zadatke

U Beogradu održana sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti u čijem je fokusu bilo Kosovo i Metohija, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je predsedavao sednicom, kaže da su sve službe bezbednosti – vojska i policija dobile konkretne zadatke šta treba da preduzima u narednom periodu.

„Iz razumljivih razloga ne mogu da vam kažem šta je to, ali će svakako preduzima sve što je u našoj mogućnosti da sprečimo neki novi egzodus našeg naroda“, rekao je Stefanović za TV Prva.

Na sednici se razgovaralo o najavljenom formiranju vojske Kosova, ali i sednici Interpola na kojoj bi trebalo da se odlučuje o prijemu samoproglašenog Kosova u tu međunarodnu organizaciju.

Stefanović kaže da je na sednici sagledana celokupna bezbednosna situacija u našoj zemlji, ali sa posebnim osvrtom na dešavanja u južnoj pokrajini.

„Najviše zabrinjava najava formiranja takozvane vojske Kosova, što je u suprotnostio sa svim međunarodnim pravnim dokumentima, Rezolucijom 1244, ali i garancijama koje smo dobijali da bez Srba takva odluka neće moći da bude doneta, a glasova Srba za to nema“, istakao je on.

Dodaje da je zadatak Srbije da na ozbiljan način odgovori na sve izazove i da spreči nestabilnost i nešto što bi moglo da ugroži bezbednost ne samo Srba na KiM već i šire od toga.

Upitan šta Srbija još može da uradi pre nego što se, za svega nekoliko dana, u Interpolu postavi pitanje članstva Kosova u toj međunarodnoj organizaciji, Stefanović kaže da se analiziraju sve države koje ce doći na glasanje.

„Tu sada postoji jedna doza neizvesnosti, jer ne možete znati kako je ko glasao pošto je glasanje tajno. Tražimo i koruptivne aktivnosti, da li neko s Kosova poklonima ili novcem pokušava da kupi te glasove“, rekao je ministar i dodao da će ti dokazi, ukoliko budu prikupljeni, biti predoceni Interpolu.

„Ukazaćemo i na to zašto Kosovo ne bi trebalo da bude član Interpola, počev od pitanja curenja podataka o teroristima, preko organizovanog kriminala, koji na Kosovu cveta. Dakle, imamo dobre pravne i političke argumenete, s tim da je pitanje ko je i koliko spreman da ih prihvati“, rekao je Stefanović.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/11/16/sve-bezbednosne-sluzbe-dobile-konkretne-zadatke/

Oznake
Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!