Вести

Tajna služba prisluškuje Vučića i Dodika

Bosanska obaveštajna služba, OBA, kojom upravlja Osman Mehmedagić Osmica, lični ratni telohranitelj prvog predsednika BiH Alije Izetbegovića, nastavila da nezakonito prisluškuje predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, članove najvišeg rukovodstva Srpske i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Bosanska obaveštajna služba, OBA, nastavila je da prisluškuje predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, članove najvišeg rukovodstva Srpske i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zbog navodne sumnje u njihove veze sa proruski nastrojenim osobama, odnosno ruskim obaveštajnim sistemom i BIA, piše portal Infosrpska i podseća da je na čelu OBA Osman Mehmedagić Osmica, ratni lični telohranitelj prvog predsednika BiH Alije Izetbegovića.

Bosanska obaveštajna služba zloupotrebljava službene aktivnosti koje preduzima prema političkim protivnicima Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića, kojoj OBA, uz neke ambasade u Sarajevu, i služi – piše Infosrpska pozivajući se na svoje izvore.

U tekstu se navodi da je glavni inspektor u Direktoratu OBA u Sarajevu Snežana Pujagić, inače bivša pripadnica muslimanske obaveštajne službe AID, koja je u OBA zadužena za praćenje prosrpskih i proruskih desničarskih organizacija u BiH.

Pujagićeva je, kažu, veoma nezadovoljna ostvarenim rezultatima, jer OBA nije ostvarila nikakve konkretne rezultate i nije potvrđena ni veza pripadnika „Srbske časti“ i „Noćnih vukova“ sa rukovodstvom Republike Srpske, ali, dodaje se, ni Republike Srbije.

Prema istim izvorima, pored prisluškivanja Dodika i najvišeg rukovodstva Republike Srpske, u jednom periodu je istim povodom praćen i prisluškivan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, naročito prilikom kontakata sa predsednikom Dodikom i rukovodstvom Republike Srpske.

U tekstu se ističe da je predsednik Vučić bio upoznat sa tim i da je o tome svojevremeno obavestio i srpskog člana Predsedništva BiH Mladena Ivanića.

https://info24.rs/2018/09/03/tajna-sluzba-prisluskuje-vucica-i-dodika/

Uspon
Back to top button