ВестиИнформацијеХроника

“TOJOTOM” POKOSIO KOLONU DECE NA DIVČIBARAMA! Jedan dečak (10) poginuo, VIŠE MALIŠANA POVREĐENO!

Vozač Tojote Vladimir V. (43) naleteo je na kolonu dece na Divčibarama kod hotela Pepa, pri čemu je jedan dečak A.D. (10) iz Subotice poginuo, a više mališana je povređeno. 

Prema prvim rezultatima iz istrage, na “tojoti” su otkazale kočnice. 

Užasna saobraćajna nesreća dogodila se danas u 10:15 časova na Divčibarima kada je automobil udario u grupu dece koja su prelazila ulicu.

U stravičnom udesu dečak A.D. (10) preminuo je na licu mesta!

U nesreći su povrede zadobila još dva deteta T. S. (10) i V. T. (10) i njima se lekarska pomoć ukazuje u Valjevu. Kako saznajemo devojčice su zadobile lakše telesne povrede.

Kako saznajemo, kolona učenika organizovano je prelazila ulicu, a vozilo “tojota” kojim je upravljao V. V. kretalo se iz pravca Kaone ka centru Divčibara. Automobil se nije zaustavio, već je prešao na levu stranu i na trotoaru udario u grupu dece!

Žena koja je bila očevidac ove tragedije i dalje je potresena zbog prizora kojem je prisustvovala:

“Deca u to vreme idu u šetnju i niko nije mogao da predvidi đšta će da se desi. Odjednom je nešto puklo, ja sam se okrenula i videla da dečak leži, a automobil je samo projurio. Pala je i jedna devojčica, ali je ona odmah ustala”, kaže potresena žena i nastavlja:

“Deca su se uznemirila, vrištala su i plakala, a onda su ih učiteljice vratile u hotel. Potom je stigla Hitna pomoć, ali dečaku očigledno nije bilo spasa”, kaže ona i dodaje da su sigurnosne kamere na hotelu sve snimile i da su snimci predati policiji.

Drugi očevici su za portal Kolubarske.rs ispričali da je na početku kolone dece bila učiteljica, a na začelju rekreator, koji je uočio dolazak automobila koji se, ne smanjući brzinu kretao, pravo na kolonu mališana.

“Vozač nije uočio ni rekreatora koji je mahao rukom pokazujući mu da stane”, rekli su očevici.

Policija je na licu mesta uhapsila Vladimira V. zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i u zakonskom roku biće sproveden nadležnom tužilaštvu.

Kako se nezvanično saznaje, on je rekao da su na njegovom automobilu otkazale kočnice.

Uspon
Back to top button