Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiSport

Trening bez igrača

Finansijska situacija u kojoj se Metalac nalazi, dodatno je zakomplikovala funkcionisanje kluba, a doveden je u pitanje i sam nastup u Superligi Srbije.

Naime, košarkaši Metalca nisu se pojavili sinoć na zakazanom treningu, prvom od završetka ABA lige gde je izboren opstanak. Kako VA1.info nezvanično saznaje, razlog je nezadovoljstvo igrača neisplaćenim zaradama, koje su zaslužili svojim profesionalnim odnosom i angažovanjem na terenu, i koje su im garantovane ugovorom. Kako će se okončati ova konfuzna situacija u Metalcu, koja traje gotovo cele sezone, znaće se narednih dana, jer je očigledno da je strpljenje igrača na izmaku. Takođe, prethodnih dana pojavila se i informacija  da je trener Đokić tražio svoje zaostale zarade po cenu napuštanja kluba, što je on brzo demantovao.

Zašto se došlo do ove situacije, kako dalje, i sa kime? Da li Metalac u ovakvoj atmosferi može da „izgura“ takmičenje kao što je Superliga, kakva je motivacija ekipe ako se trener svakodnevno „nećka“ da li da vodi ekipu ili ne, a oni koji igraju, ne primaju plate. Da li za Metalac i Valjevo cilj treba da bude konsolidacija kluba ili plasman u ABA ligu. Poznato je da su ekonomski snažniji gradovi od Valjeva, poput  Novog Sada i Kragujevca odustali od ovako krupnog zalogaja, jer to gradske kase nisu mogle da izdrže.

Očigledno da treba doneti mudru odluku koja finansijski neće preopteretiti Grad Valjevo i njegove građane. Prema svakom dinaru građana Valjeva treba se odnositi razumno i odgovorno, a kamoli prema 14.000.000, koliko je Metalac dobio prošle godine iz gradskog budžeta.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!