ВестиСпорт

Тренинг без играча

Финансијска ситуација у којој се Металац налази, додатно је закомпликовала функционисање клуба, а доведен је у питање и сам наступ у Суперлиги Србије.

Наиме, кошаркаши Металца нису се појавили синоћ на заказаном тренингу, првом од завршетка АБА лиге где је изборен опстанак. Како VA1.info незванично сазнаје, разлог је незадовољство играча неисплаћеним зарадама, које су заслужили својим професионалним односом и ангажовањем на терену, и које су им гарантоване уговором. Како ће се окончати ова конфузна ситуација у Металцу, која траје готово целе сезоне, знаће се наредних дана, јер је очигледно да је стрпљење играча на измаку. Такође, претходних дана појавила се и информација  да је тренер Ђокић тражио своје заостале зараде по цену напуштања клуба, што је он брзо демантовао.

Зашто се дошло до ове ситуације, како даље, и са киме? Да ли Металац у оваквој атмосфери може да „изгура“ такмичење као што је Суперлига, каква је мотивација екипе ако се тренер свакодневно „нећка“ да ли да води екипу или не, а они који играју, не примају плате. Да ли за Металац и Ваљево циљ треба да буде консолидација клуба или пласман у АБА лигу. Познато је да су економски снажнији градови од Ваљева, попут  Новог Сада и Крагујевца одустали од овако крупног залогаја, јер то градске касе нису могле да издрже.

Очигледно да треба донети мудру одлуку која финансијски неће преоптеретити Град Ваљево и његове грађане. Према сваком динару грађана Ваљева треба се односити разумно и одговорно, а камоли према 14.000.000, колико је Металац добио прошле године из градског буџета.

Uspon
Back to top button