ВестиИнформације

Turneja SLOBODNA ZONA 2017.

Filmski festival Slobodna Zona ovog proleća kreće na svoju 11. Turneju u preko 40 gadova i mesta širom Srbije! Najbolje filmove sa ovog izdanja Slobodne Zone održanog tokom novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, po izboru publike i selektora festivala, od druge polovine aprila, pa do kraja juna imaće priliku da pogleda i publika u svim ostalim krajevima naše zemlje. Misija Turneje Slobodne zone jeste da decentralizacijom kulture najširoj publici u manjim gradovima i mestima u kojima bioskopi ne postoje godinama, a kulturna dešavanja su retkost, ponudi na uvid, vrhunski festivalski filmski program. Turneja je jedina filmska manifestacija ovakvog karaktera u zemlji.

Najnoviji  film legendarnog Vernera Hercoga o fenomenu internet, njegovom nesagledivom uticaju i posledicama – Čujte i počujte biće prikazan 12.juna. Naročito dobar prijem beogradske publike na Slobodnoj Zoni imao je film Beskrajna poezija, o mladosti kultnog filmskog autora Alehandra Hodorovskog, oslobađanju od roditeljskih stega, istraživanju života, i druženju sa najpoznatijim čileanskim boemima. Za višestruko nagrađivani dokumentarac Pod suncem Vitalija Manskog na festivalu se tražila karta više. Ovaj film nam otkriva životnu svakodnevnicu diktatorske Severne Koreje, kao i ono što se krije iza nje. Dok otvaram oči je igrani film o mladoj Fari koja živi u Tunisu i protiv volje svoje majke peva u društveno angažovanom bendu, voli život, žurke, otkriva ljubav i noćni život svoga grada. Ljubavnici i despot je uzbudljivi dokumentarac o dvoje najvećih korejskih dramskih umetnika koje kidnapuje njihov najveći fan – diktator! I naposletku, romantična komedija o čoveku koji se pravi da ne ume da pliva da bi ga spasila žena koju voli, film Efekat vode.

Turneju Slobodne Zone podržali su Francuski instit u Beogradu i Distributerska kuća Five stars.

Čujte i počujte (dok) r. Verner Hercog / SAD, 2016, 98’

Najnoviji  film legendarnog Vernera Hercoga o “postanju” interneta!

http://freezonebelgrade.org/dev2/?sermons=cujte-i-pocujte

Beskrajna poezija (igr) r.Alehandro Hodorovski / Čile, Francuska, Japan, Velika Britanija, 2016, 128’

Film o mladosti Alehandra Hodorovskog, oslobađanju od roditeljskih stega, istraživanju života, i druženju sa najpoznatijim čileanskim boemima.

http://freezonebelgrade.org/dev2/?sermons=7026

Pod suncem (dok) r. Vitalij Manskij / Češka, Rusija, Nemačka, 2015, 106’

Filmska kamera Vitalija Manskog, “oči u oči” sa najmonilitnijim društvenim sistemom na svetu – režimom Kim Džong Una.

Uspon
Back to top button