Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Privreda

TURNEJA ZA PAMĆENJE

Kulutruno umetničko društvo „Krušik” prošle sedmice stiglo je sa sedmodnevne turneje, koja se održavala u Rumuniji, u gradu Pjatra Njamc.
22. Internacionalni folklorni festival okupio je 9 država (Kolumbija, Grčka, Jermenija, Ukrajina, Kipar, Rumunija, Japan, Češka i Srbija), koje su se predstavljale svakodnevno na još četiri lokacije pored pomenutog mesta – Piatru Neamt, Roman, Tirgu Neamt, Bicaz.
Period od 1. do 6. avgusta, koliko je trajao festival, bio je ispunjen sadržajnim programom i mnogobrojnim zanimiljivostima za celokupnu publiku i posetioce. Konstantnim nastupima, koji su se odvijali svakog dana, prethodili su defilei koji su podrazumevali šetnju najznačajnijim ulicama grada u kom smo boravili.
Pored koncerata i predstavljanja tradicionalnog plesa svake od država, organizatori su svim učesnicima obezbedili prilično detaljno upoznavanje istorije samog grada, njegovih lepota, važnih mesta. Ovo je turneja koja će ostati upamćena da je pored rada, pružila i užitak.
Neposredno pre turneje, KUD „Krušik” nastupio je u okviru manifestacije ,,12. Dan kupine” (Stave), da bi po povratku, koncertom prvog izvođačkog ansambla i ženske pevačke grupe ,,Veselice”, bio deo višednevne manifestacije, 33. Tešnjarskih večeri u Valjevu, sedištu naše fabrike.

KUD_08.19-1
KUD_08.19-2
KUD_08.19-3

Oznake
Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!