ВестиПолитика

U Kini sve veća potreba za srpskim jezikom

Kineski studenti, pod svojim srpskim imenom, napisali su ličnu poruku predsedniku Srbije. „Dragi predsedniče Vučiću, dobrodošli u Kinu. Milo mi je što imamo tako dobar odnos. I bolju budućnost se borimo da imamo. Nadam se da uživate na svom putovanju u Kinu“, napisao je Vuk.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u Pekingu studente srpskog jezika pekinškog univerziteta za međunarodne odnose.

„Bila nam je velika čast što smo imali priliku da nas primi predsednik Srbije“, rekla je za Tanjug profesorka srpskog jezika na Univerzitetu za međunaodne studije u Pekingu Hui Bin.

Profesorka, čije je, kako kaže, srpsko ime Helena, objasnila je da trenutno, na akademskom nivou, 16 studenata studira srpski jezik.

Prema njenim rečima, još 10 đaka uči srpski u srednjoj školi.

Kazala je i da je sve veće interesovanje mladih Kineza za učenje srpskog jezika, zato što je sve veća saradnja Srbije i Kine i potreba za ljudima koji znaju srpski je sve veća.

„Između naše dve zemlje imamo tradicionalno i duboko prijateljstvo. Sve je veća bilateralna saradnja i raste potreba za ljudima koji znaju srpski“, objasnila je ona.

Inače, kineski studenti predsedniku Srbije uručili su čestitku napisanu na srpskom jeziku, ćirilicom.

Studenti, pod svojim srpskim imenom napisali su ličnu poruku predsedniku.

„Dobrodošli u Kinu poštovani predsedniče, želim vam srećan boravak u Kini. Mnogo volim srpsku kulturu. Nadam se da doprinesem komunikaciji i saradnji Kine i Srbije“, napisala je studentkinja Mina.

„Dragi predsedniče Vučiću, dobrodošli u Kinu. Milo mi je što imamo tako dobar odnos. I bolju budućnost se borimo da imamo. Nadam se da uživate na svom putovanju u Kinu“, napisao je student Vuk.

„Poštovani predsedniče Vučiću dobrodošli u Kinu! Hvala što podržavate razvoj kinesko-srpskih odnosa. Nadam se da će vam boravak u Kini biti ugodan“, napisala je studentkinja Danka.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/09/18/u-kini-sve-veca-potreba-za-srpskim-jezikom/

Uspon
Back to top button