Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

U opštini Mionica za Časni krst nadmetalo se 72 plivača

Mioničanin Goran Stefanović i Nemanja Milošević, srednjoškolac iz Brežđa pobednici su plivačkog nadmetanja za Časni krst u Selu Mionica i Banji Vrujci, u opštini Mionica. Nadmetalo se 72 plivača. Pobednicima je nagrade uručio predsednik opštine Mionica Boban Janković, na manifestaciji koja je u čast pobednika organizovana u Selu Mionica.

jankovic i prvoplasirani stefanovic u selu mionica

– Čestitam svim učesnicima. Pokazali ste šta znači hrabrost. Svake godine, zajedno se okupljamo da proslavimo Bogojavljenje, tako je i ove.  Mionica ima izuzetne mlade ljude. Vredne i čestite – rekao je Janković.

Milošević koji ima 16 godina,  u Banji Vrujci, gde se manifestacija organizuje 13. put zaredom, pobedio u konkurenciji 53 plivača. Na otvorenom bazenu u Selu Mionica, na sedmoj po redu manifestaciji plivanja za Časni krst učestvovalo je 19 plivača, prvi do Časnog krsta stigao je Goran Stefanović iz Mionice,  drugo mesto zauzeo je Goran Radosavljević iz Mionice, dok je treće mesto pripalo Filipu Bogdanoviću iz Mionice.

plivanje za casni krst u selu mionica

Pobednicima je po tradiciji pripao Časni krst i bogato ukrašena ikona, drugoplasiranom Biblija i velika ikona, trećeplasiranom knjiga i velika ikona, dok su prigodne nagrade primili i svi ostali učesnici.

Takmičenje je održano u organizaciji Sportskog centra „Mionica“, pod pokroviteljstvom opštine Mionca i crkvenih opština. U jutarnjim časovima služene su praznične liturgije u crkvi Svete velikomučenice Marine-Ognjene Marija u Vrujcima i Vaznesenja  Gospodnjeg u Mionici.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!