Вести

У општини Мионица за Часни крст надметало се 72 пливача

Mионичанин Горан Стефановић и Немања Милошевић, средњошколац из Брежђа победници су пливачког надметања за Часни крст у Селу Мионица и Бањи Врујци, у општини Мионица. Надметало се 72 пливача. Победницима је награде уручио председник општине Мионица Бобан Јанковић, на манифестацији која је у част победника организована у Селу Мионица.

jankovic i prvoplasirani stefanovic u selu mionica

– Честитам свим учесницима. Показали сте шта значи храброст. Сваке године, заједно се окупљамо да прославимо Богојављење, тако је и ове.  Мионица има изузетне младе људе. Вредне и честите – рекао је Јанковић.

Милошевић који има 16 година,  у Бањи Врујци, где се манифестација организује 13. пут заредом, победио у конкуренцији 53 пливача. На отвореном базену у Селу Мионица, на седмој по реду манифестацији пливања за Часни крст учествовало је 19 пливача, први до Часног крста стигао је Горан Стефановић из Мионице,  друго место заузео је Горан Радосављевић из Мионице, док је треће место припало Филипу Богдановићу из Мионице.

plivanje za casni krst u selu mionica

Победницима је по традицији припао Часни крст и богато украшена икона, другопласираном Библија и велика икона, трећепласираном књига и велика икона, док су пригодне награде примили и сви остали учесници.

Такмичење је одржано у организацији Спортског центра „Мионица“, под покровитељством општине Мионца и црквених општина. У јутарњим часовима служене су празничне литургије у цркви Свете великомученице Марине-Огњене Марија у Врујцима и Вазнесења  Господњег у Мионици.

Uspon
Back to top button