Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

U podne protesti u srpskim sredinama na KiM

U srpskim sredinama na KiM, Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu u podne će biti održan miran jednočasovni protest zbog uvođenja taksi na srpsku robu, kaže za Tanjug ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić.

Gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić rekao je novinarima nakon zatvorenog dela sastanaka sa predsenikom Vučićem da su predstavnici Srba obavestili predsednika Srbije i državno rukovodstvo da ne mogu biti „nemi posmatrači“ povodom mera Prištine.

Tim protestima će se tražiti od međunarodne zajednice da primora Prištinu da povuče odluku i najavio da će u suprotnom, od utorka, nastaviti proteste u drugom obliku.

„Nećemo dozvoliti da deca nemaju osnovne namirnice“ rekao je Rakić i istakao da je situacija južno od Ibra još gora.

On je rekao i da će možda biti blokade puteva i da će se protesti održati u Zdravstvenom centru kao i u Studentskom centru u Kosovskoj Mitrovici.

„Priština našu ruku pomirenja uvek vidi kao našu slabost i nastavlja svojim putem“, rekao je Rakić novinarima i dodao da je predsednik Srbije tražio od predstavnika Srba da protesti budu mirni.

Prema rečima Rakića, protesti će biti održani na više lokacija uz podršku radnika Kliničkog centra, u kojem postoje zalihe kiseonika za deset dana kao i uz podršku zaposlenih u Studentskom centru, koji ima zalihe hrane za 7 dana.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/11/23/u-podne-protesti-u-srpskim-sredinama-na-kim/

Oznake
Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!