Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Kolumne

U virtuelnoj ispovedaonici iliti tajna prvog poljupca

Davne 1994. otkrila sam tajnu prvog stvarnog poljupca. Imala sam skoro 20 godina. Kod mene je sve islo kasno… Balon od zvake sam znala da napravim tek u sedmom Osnovne, posle besomucnog vezbanja sa sestrom od tetke ( koja je inace pet godina mladja od mene ). Bicikl sam naucila da vozim na kraju Osnovne. I to sam vezbala kod kevinog ujaka u selu, vozeci oko kuce koja je imala ruzu puzavicu ruzicaste boje ( zivo se secam ), i naravno to mi je bio motiv da naucim da vozim.

Svaki put kad bih se smotala i krenula rukom da se pridrzavam za zid kuce, ubola bih se na puzavicu. Taj bol je bio pokretac da savladam voznju. Ne, pomislicete da je bol bio pokretac u svemu…ali nije. Hocu zapravo da ponovim ono sa pocetka…da sustinski ja sve kasnije spoznajem od drugih. Tako i taj prvi poljubac… Zavrsila sam prvu godinu faksa, stekla uslov za upis u junu, i kontala sam da je red dosao na poljubac.

Zaljubila sam se u njega jos u vozu, kad smo se jedne nedelje vracali iz Valjeva za Beograd. Bio je godinu stariji od mene, studirao Visu kriminalisticku. Visok, plav, sa nekim prozirnim plavim ocima, gradjen kao Apolon… Mislila sam da je najlepsi na svetu.

Ustvari vremenom sam ukapirala, kasnije naravno da je najlepsi materijalista na svetu. I poljubili smo se jasno, jer smo bili u nekoj kratkoj vezi. Nije meni taj poljubac bio znacajan koliko mi je bio znacajan taj dodir, i nesto sto se moglo podvesti kao “ biti kao sav normalan svet“. Istina, ja sam u svojoj caknutoj glavi mogla da izmastam citav zivot sa njim. No, on nije bio pravi. Ali je rekao jednu cudnu recenicu ( Boze me oprosti kao da je bio prozorljiv)… A ona je zvucala ovako : “ Ja cu se ozeniti, imacu troje dece, a ti ces i dalje biti neudata i zaljubljivaces se u muzicare i slikare, tu tvoju felu.“ Kasnije, jesam se zaljubljivala …I nisu bili muzicari, ni slikari samo..

.Zapravo ja sam se uvek zaljubljivala u militantne tipove ( taj moj Mars u Skorpiji ih zove, budi, vezuje…).On je samo omasio u broju svoje dece, i broju brakova. Ima dva braka i cetvoro dece. U prvom ima troje ( tu je bio prozorljiv) a u drugom jedno. I da…pogodio je jos uvek sam neudata …ali se ne zaljubljujem u muzicare i slikare.

Zanimljivo da covek koga volim, kad smo se sreli posle dvanaest godina je rekao ( malo u sali, a malo u zbilji) : “ Otkricu sta tebi fali, kad se nisi udala do sad.“ Ja mislim da je tajna u prvom poljupcu …Nesto je tu zakocilo sve…ili se taj prvi pravi stvarni poljubac nije ni desio…Mai c ‘ est la vie, kako ja volim da kazem… I odoh da ucim, i snevam snove na javi, dok mi vrat od ludila ne poplavi… Udjoh u stihoklepacke vode moj dobri fb narode…

Ana robinjica Bozija.

 

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!