ВестиПолитика

Uhapšeni akteri paljenja kuće Milana Jovanovića

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio da je rasvetljen slučaj paljenja kuće novinara Milana Jovanovića i da su uhapšeni osumnjičeni nalogodavac i dve osobe koje su osumnjičene da su izvršile ovo krivično delo.

Stefanović je, na konferenciji za štampu, rekao da je dva lica A.M. (1993) i B.S.C. (1981) za ovo krivično delo angažovao I.N. (1977) iz opštine Grocka.

„Osumnjičeni I. N. dao je novac A. M. za izvršenje ovog krivičnog dela. A.M. se zajedno sa prijateljicom B.S.C. odvezao do kuće novinara Jovanovića. A.M. je izašao iz vozila, razbio prozor ciglom i ubacio flašu sa benzinom. Nakon toga su pobegli“, preneo je on.

Stefanović je kazao da je nakon dva dana A. M. dobio od I. N. dogovoreni novac.

„Policija je obezbedila potpuno priznanje za direktno izvršenje krivičnog dela. Istraga se nastavlja u pravcu drugih lica koja mogu biti povezana sa izvršenjem ovog krivičnog dela“, rekao je ministar.

On je istakao da je policija pokalaza da dobro radi svoj posao, da može da istraži svako krivično delo i dođe do onih koji uznemiravaju naše društvo i čine krivična dela.

„Veoma nam je važno da građani vide da su sigurni, bezbedni i da nađemo i nalogodavce krivičnih dela“, naglasio je Stefanović.

U ankciji „Antares“ pivedena 451 osoba

U protekla dva meseca na teritoriji Srbije u nekoliko akcija pod nazivom „Antares“ privedena je 451 osoba, pretežno zbog malverzacija u privredi, kojima je naneta šteta u ukupnom iznosu od 5,3 miliona evra, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je dodao da je u istoj akciji pronađeno i oduzeto 86,57 kilograma droge, 78 pušaka, 53 pištolja, 20 ručnih bombi i jedna eksplozivna naprava.

„Poslednja dva meseca policija je radila na rasvetljavanju velikog broja krivičnih dela. Očekujemo i brze sudske postupke i nadam se da će sudovi biti na visini zadatka kao policija i tužilaštvo“, zaključio je Stefanović.

Uhapšen napadač koji je ubo nožem mladića u Stublinama

Policija je uhapsila napadača koji je noćas izbo nožem mladića u kafani u selu Stubline kod Obrenovca, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je rekao da je napadač uhapšen tokom noći i da je predat tužilaštvu.

„Policija i tužilaštvo rade brzo, a molim i sudove da takvim počiniocima krivičnih dela izriču drakonske kazne – 10, 15 godina zatvora“, rekao je Stefanović.

Upitan da li ga zabrinjavaju sve češći napadi hladnim oružjem, on je rekao da statistika kaže da je takvih napada sve manje iz godine u godinu, mada to žrtvama ne znači ništa.

Ministar je dodao da se „svim srcem“ zalaže za višegodišnje kazne zatvora za one koji nekoga napadnu nožem ili udare palicom.

Dodao je da se radi i na prevenciji nasilja i da se organizuiju predavanja u osnovnim školama.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/12/23/uhapseni-akteri-paljenja-kuce-milana-jovanovica/

Uspon
Back to top button