Вести

Улагање у младе најбоља стратегија за будућност Србије

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić i izvršni direktor Razvojne agencije Srbije (RAS) Tamara Jurenić potpisali su danas Memorandum o saradnji, koji će doprineti boljoj promociji omladinskog preduzetništva.Udovičić je tom prilikom objasnio da će obe strane raditi na efikasnoj koordinaciji zajedničkih aktivnosti pri planiranju razvoja, podrške, praćenja realizacije i promocije omladinske politike i omladinskog preduzetništva.

Potpisivanje ovog dokumenta će, kako je objasnio, dodatno doprineti uspostavljanju saradnje među institucijama u cilju povezivanja mladih sa privredom, udruženjima za mlade i njihovim savezima, kancelarijama za mlade, kao i akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama.

Cilj je još bolji ambijent za život i rad mladih ljudi, stimulativni uslovi za ulazak mladih u preduzetničke vode i realizaciju inovativnih poslova, rekao je Udovičić.

Ulaganjem u mlade ulažemo i u budućnost Srbije, poručio je on i ocenio da se primećuju ukupni napori Vlade, poslovnog i nevladinog sektora na planu razvoja preduzetništva.

Istraživanja pokazuju da je u Srbiji 2016. godine primetan porast broja mladih koji su zaposleni u odnosu na 2015. godinu za 4,3 odsto, ali i porast onih koji bi želeli da započnu samostalan posao, za šest odsto, precizirao je Udovičić.

Jurenić je izrazila zadovoljstvo zbog potpisivanja Memoranduma, izrazivši nadu da će zajednički rad dati velike rezultate.

Ona je dodala da Razvojna agencija Srbije ulaže velike napore u razvoj preduzetništva, uz ocenu da su ove godine ostvareni zapaženi rezultati.

Prema njenim rečima, za programe namenjene početnicima u poslovanju, za koje su mogli da se prijave i mladi, bilo je čak šest puta više prijava u odnosu na prethodnu godinu, odnosno 1.200.

Mladi su veoma zainteresovani i za druge programe, a nadam se da će njihovo interesovanje ubuduće biti još veće, poručila je Jurenić.

Uspon
Back to top button