ВестиИнформацијеКултураПривредаРегион

Улица отвореног срца пулсира забавом и празничном атмосфером

Juče popodne je u šetališnoj zoni Lajkovca, omeđena raznobojnim balonima, zaživela Ulica otvorenog srca. Manifestacija će trajati do petka 6. januara, uz generalno pokroviteljstvo Opštine Lajkovac, organizaciju Kulturnog centra „Hadži Ruvim“ i Turističke organizacije opštine Lajkovac i podršku poznatog preduzeća „Iva agrar“, koje je još jednom pokazalo da je društveno odgovorna firma.  Decu, ali i njihove roditelje, sjajno su zabavili klovn i mađioničar, koji će to činiti i naredna dva dana, a organizovan je i ulični bioskop. Posetioce je oduševilo i prisustvo odbojkašica „Železničara“ koje su deci delile balone. Ove zime Lajkovac prvi put ima prazničnu dekorativnu rasvetu i klizalište, tako da predsednik opštine Andrija Živković, koji je sa porodicom došao u Ulicu otvorenog srca, nije krio zadovoljstvo, najavljujući da će takav praznični program i ambijent postati tradicija.

foto:Ulica otvorenog srca pulsira zabavom i prazničnom atmosferom
foto:Ulica otvorenog srca pulsira zabavom i prazničnom atmosferom

U organizaciji Ulice otvorenog srca učestvuju i OŠ „Mile Dubljević“ i Predškolska ustanova „Leptirić“, koje će za danas pripremiti maskenbal. Klovnovi, mađioničari i žongleri će posetioce zabavljati sva tri dana, biće odigrano nekoliko dečjih predstava, a finale je u četvrtak uveče koncertom „Leontine sa zvezdicama“.  Sve do petka, Badnjeg dana, u pešačkoj zoni biće postavljeni raznovrsni prodajni štandovi na kojima najviše ima Božićne dekoracije, predmeta urađenih dekupažom, domaćih proizvoda od meda i voća i slično. Tu je i umetnička radionica i izložba na otvorenom, ulični svirači iz Lajkovca-gitaristi „Bogdan i Buca“, kao i specijalni gost profesor Petar Gojković, klarinetista iz Pariza. koji 4. i 5. januara svira francusku, evropsku, ali  i srpsku muziku. Direktor Milutin Ranković kaže da je već prvo veče Turistička organizacija upotpunila atmosferu svirkom

foto:Ulica otvorenog srca pulsira zabavom i prazničnom atmosferom
foto:Ulica otvorenog srca pulsira zabavom i prazničnom atmosferom

Planirano je da klizalište, koje je smešteno pored starog mlina u centru grada, bude na raspolaganju Lajkovčanima sve do početka marta, ako vreme bude dovoljno hladno. Klizalište je otvoreno svakog dana od 10 sati do 22 sata, a večeras će proraditi i kafić. Praznični ambijent u Lajkovcu obogaćuje dekorativna rasveta u glavnoj ulici i šetališnim zonama.

Uspon
Back to top button