Хроника

UMESTO DOMA ZA UGROŽENU PORODICU SAGRADIO SEBI VILU?!

Poznati voditelj priveden zbog spornog placa u Krnjači

Žarko Lazić (42) priveden je prekjuče zbog sumnji da je učestvovao u malverzacijama u vezi sa izgradnjom ilegalnih objekata na teritoriji opštine Palilula.

Lazić, inače voditelj emisije „Kuća od srca“ i vlasnik produkcijske kuće, priveden je u policijskoj akciji sa još 12 opštinara i investitora. Pored njega, privedeni su i odgovorno lice GO Palilula V. Ć., kao i građevinski inspektori M. L., Đ. R., G. P., B. C. i Z. P., kao i investitori,

Neki od njih, kao i Lazić, terete se za trgovinu uticajem, a drugi za zloupotrebu službenog položaja. Kako navodi „Kurir“, opština Palilula dala je plac Žarku Laziću da na njemu, u okviru emisije „Kuća od srca“, podigne kuću za socijalno ugoženu porodicu, ali je Lazić, umesto da to učini, navodno iz amin bivšeg predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića, koji je uhapšen juna ove godine, izgradio kuću za sebe u beogradskom naselju Krnjača.

Tu je, kako navodi ovaj list, nikla Lazićeva vila u kojoj stanuje i danas. Kako se navodi u saopštenju MUP, krivična prijava će obuhvatiti i dva bivša odgovorna lica GO Palilula, koja se nalaze u pritvoru, dok se za trećim traga.

„Odgovorna lica GO Palilula terete se da su od jula 2016. do novembra 2018. godine uzimala novac od investitora kako bi uticala na inspekijcke organe i tako im omogućili da nelegalno izgrade objekte na teritoriji te opštine“, stoji u saopštenju.

Žarko Lazić je, prema saznanjima ovog lista, nakon saslušanja pušten na slobodu.

izvor: mondo.rs

Uspon
Back to top button