Вести

Unija Komora povukla priznanje Kosova

Unija Komora, ostrvska država u Indijskom okeanu, povukla je priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, potvrdio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora Suef Mohamedom el Aminom.

Za nas Kosovo predstavlja sastavni deo vaše zemlje i podržavamo pregovore koji su u toku, kako bi bilo više mira za vašu i zemlje u regionu, kaze Suef Mohamed el Amin.

Ministar Dačić kaže da će Srbija nastaviti da proverava spisak zemalja za koje Priština tvrdi da su priznale Kosovo. „Oni stalno govore da su to moje laži i klevete. Evo danas mogu da se uvere da je to istina, da su note autentične“, kaže Dačić, koji je gostu sa Komora poklonio dres Mohameda El Fardu Bena, fudbalera Crvene Zvezde koji dolazi iz te države.

Dačić je na konferenciji za novinare sa ministrom inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora, Suefom Mohamedom El-Aminom, rekao da je to deseta zemlja koja je povukla priznanje.

Do sada su priznanje Kosova povukli Granada, Komonvelt Dominika, Surinam, Liberija, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Papua Nova Gvineja i Lesoto.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/11/07/unija-komora-povukla-priznanje-kosova/

Uspon
Back to top button