Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Upozorenje za preduzimanje preventivnih i operativnih mera !

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije, uputilo je upozorenje za preduzimanje preventivnih i operativnih mera zbog najavljenih obilnih snežnih padavina.

Kako se navodi u saopštenju, MUP Sektor za vanredne situacije je od Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) dobio upozorenje da se u ponedeljak 10. januara 2022. godine, očekuje sneg uz formiranje snežnog pokrivača, a u području zapadne, jugozapadne i centralne Srbije, očekuje se i povećanje visine za 10 do 30 centimetara, a lokalno i više.

„Imajući to u vidu, a u cilju smanjenja rizika od katastrofa, potrebno je blagovremeno  preduzeti preventivne i operativne mere na sprečavanju i ublažavanju posledica, obavestiti nadležne komunalne službe i sve ostale subjekte koji su osposobljeni za reagovanje u ovakvim situacijama da u narednom periodu postoji mogućnost njihovog angažovanja“, navodi se u dopisu MUP-a, Sektor za vanredne situacije.

Ovaj dopis je dostavljen na nekoliko adresa: komandantu okružnog štaba za vanredne situacije Kolubarskog upravnog okruga, komandantima štabova za vanredne situacije grada Valjeva i opština Ub, Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina, kao i komandi garnizona Valjevo, PU Valjevo, VJS, JP „Kolubara“  i PD „Erozija“ Valjevo.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!