Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

Uskoro gradnja autoputa Beograd – Zrenjanin i Zrenjanin – Novi Sad

Za manje od godinu dana počeće brza gradnja autoputa Beograd – Zrenjanin i Zrenjanin – Novi Sad, najavio predsednik Vučić na skupu u Zrenjaninu u okviru kampanje „Budućnost Srbije“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će gradnja početi kad budu završene sve potrebne studije, projekti i dozvole i naglasio da će taj autoput doprineti razvoju tog dela Srbije.

„Gledaćemo da ubrzamo sve to i da krenemo u brzu gradnju autoputa Beograd – Zrenjanin i Zrenjanin – Novi Sad, da uvežemo Zrenjanin u veliki prsten i da privlačimo velike investitore“, naveo je Vučić.

Istakao je da će taj autoput puno značiti ne samo za srednjebanatski okrug, već i severnobanatski okrug.

Svi u Beograd 19. aprila!

Predsednik Srbije pozvao je građane da 19. aprila dođu u Beograd na skup na kome će pokazati „koliko je jaka demokratska, nacionalna, moderna i pristojna Srbija“.

On je građanima na Trgu slobode u Zrenjaninu zahvalio na svim izborima na kojima je pobedio i najavio da „slede izbori na kojima će najubedljivije pobediti“.

Vučić je kazao da „razne siledžije“ ne mogu da dobiju poverenje građana, ali da se sa nasilnicima nikada ne zna, a poručio je da neće da beži, jer to ne rade oni koji su izabrani voljom naroda.

„Suviše je mnogo slobodoljubivih ljudi u ovoj zemlji i dobrih domaćina koje ne možete da varate svojim lažima“, kazao je Vučić.

On je rekao i da opozicija politički zloupotrebljava decu, a vešalima i testerama preti narodu.

„Kada se neko od njihovih saplete i padne, onda kažu to je zato što je Vučić kriv za takvu atmosferu u društvu. Takvu atmosferu vi stvarate jer ne želite da radite“, poručio je Vučić.

On je dodao da Srbija ima problem sa neodgovornim albanskim rukovodstvom na Kosovu, jer tamošnji političari ne vide da bi sukobi bili pogubni i da kada uvedu takse i ne formiraju Zajednicu srpskih opština ne rade samo protiv Srbije, već i protiv sebe.

„Hoćemo da sačuvamo mir, ali nemojte da pomislite da smo slabi i da možete da proterujete naš narod. Imaćemo snage da naš narod zaštitimo ako u tu situaciju, ne daj Bože, dođemo“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je najavio da će uskoro sa ruskim partnerima početi projekti gasifikacije i da će 15. aprila u Beograd doći lanac kafeterija Starbaks.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, oko bine, sa koje govori predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nalazi se oko 5.000 ljudi.

Brnabić: O našem radu govore dela, a ne reči

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je da je ponosna što je deo tima predsednika Srbije Vučića, koji je uveo u praksu da Srbija ponovo pobeđuje.

„Pristojna Srbija uvek je pobeđivala, pobedila je i u sredu u Kragujevcu gde su dodeljeni ključevi stanova za mlade naučnike“, rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je Srbija pobedila i juče u Golubcu gde je otvorena obnovljena Golubačka tvrđava, kao i danas u Zrenjaninu gde je postavljen kamen temeljac za kinesku fabriku guma Linglong i da će pobediti u Sečnju kada će ponovo biti otvorena proizvodnja IMT traktora.

„Konačno znamo gde idemo. Vučić je uveo praksu da Srbija ponovo pobeđuje“, rekla je premijerka okupljenima na Trgu slobode u Zrenjaninu, gde je održan završni skup u okviru posete Srednjebanatskom okrugu, a u sklopu kampanje „Budućnost Srbije“.

Brnabić je kazala da je u Srbiji do 2014. godine bila praksa da političari mnogo govore, jer su imali malo rezultata i istakla da je to promenjeno dolaskom na čelo Vlade Srbije sadašnjeg predsednika Vučića, koji je promenio odnos prema radu, građanima.

Istakla je da dela govore više od 1.000 reči i u tom smislu istakla Železaru u Smederevu, koja je za dve godine opet postala najveći izvoznik u Srbiji i gde je sačuvano 5.000 radnih mesta, kao i RTB Bor, gde je takođe sačuvano 5.000 radnih mesta, a investirano je milijardu 260 miliona dolara.

„Govorio je da mi nismo vlast, već da imamo odgovornost i da moramo biti u službi građana“, kazala je Brnabić i dodala da je Vučić uveo da se svakoga dana radi od 7.30 po 10, 12 sati, te da je taj odnos dao rezultate.

Kao dva najveća rezultata izdvojila je to što je otvoren prvi ikada u Srbiji Naučno tehnološki park u Beogradu, a u izgradnji su još dva u Novom Sadu i Nišu, kao i to što je po prvi put u istoriji naše zemlje završen Klinički centar i to u Nišu.

Najavila je da će se izvršiti i rekonstrukcija Kliničkog centra u Vojvodini i dodala da je u toku rekonstrukcija KCS u Beogradu.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Oznake
Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!