Вести

Uskoro se očekuje normalizacija rada beogradskog aerodroma

Privremeno je zatvoren aerodrom „Nikola Tesla“ jer su se na avionu egipatske kompanije, koji je blokirao pistu, zapalile gume . Očekuje se da će aerodrom uskoro početi redovno da radi.

Prema rečima izvršnog direktora aerodroma Žarka Suvačarova, aerodrom je pokrenuo sve mere i postupke za vanredne situacije radi uklanjanja aviona, a vazduhoplovi drugih kompanija preusmeravaju se na aerodrome u susednim državama u regionu.

Situacija na aerodromu je, kako je rekao, vanredna.

„Avion “Idžipt era“ ((Egypt Air), koji je obavljao čarter let iz Beograda, prazan je sleteo na naš aerodrom i zbog tehničkih problema na stajnom trapu ostao je na poletno-sletnoj stazi negde na sredini. Aerodrom je pokrenuo sve mere i postupke za vanredne situacije radi uklanjanja vazduhoplova, ali taj postupak zahteva duži vremenski period, te je nezahvalno davati prognoze koliko će to trajati“, rekao je Suvačarov.

Kako je dodao, avioni drugih aviokompanija i srpske nacionalne kompanije „Er Srbija“ koji su bili u vazduhu i dolazili u Beograd, preusmereni su na alternativne aerodrome.

„Neki od njih su sleteli na niški aerodrom, do ispunjenja njegovog kapaciteta. Kompanije imaju u svojim procedurama određene alterantivne aerodrome u okolini, koje koriste u slučaju da je naš aerodrom zatvoren, pa se koriste, osim Niša i aerodromi u susednim državama u regionu, kao što su aerodromi u Temišvaru, Budimpešti..“, objasnio je Suvačarov.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/09/12/uskoro-se-ocekuje-normalizacija-rada-beogradskog-aerodroma/

Uspon
Back to top button