Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Uspešan razvoj svih oblika saradnje Srbije i Belorusije

[hr style=”double”]izvor:srbija.org.rs foto:mfa.gov.rs[hr style=”double”]

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Belorusije u Srbiji Vladimira Čuševa.

Dačić je tom prilikom konstatovao uspešan razvoj svih oblika saradnje u poslednje četiri godine, kako na visokom političkom nivou, tako i u saradnji između gradova i opština Republike Srbije i Republike Belorusije.

Prvi potpredsednik Vlade istakao je da je takva saradnja imala veliku podršku i angažovanost ambasadora Čuševa, čiji je lični doprinos veliki, zbog čega ga je predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić odlikovao ordenom Srpske zastave I stepena za zasluge u razvoju i jačanju ukupne saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Belorusije.

Dačić je poželeo sve najbolje ambasadoru Čuševu u njegovoj daljoj diplomatskoj karijeri i u ličnom životu, izrazivši nadu da će on nastaviti da na novoj dužnosti daje doprinos daljem razvoju bilateralne saradnje između Srbije i Belorusije i zaštiti naših nacionalnih interesa na međunarodnom planu, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!