Вести

Уз завршетак изградње пруге Ваљево- Лозница Мркоњић обећао и концерт Ане Бекуте

У оквиру предизборне кампање данас је у Ваљеву боравио Милутин Мркоњић, потпредседник Главног одбора СПС, иначе познат као стари пријатељ Ваљева.
Мркоњић је посетио неке од комуналних објеката који су порушени у НАТО агресији, а који су, док је он био министар, обновљени као и нека од градилишта, међу којима и мост на Градцу, асфалтирање улица у Насељу Сретен Дудић и друго.

Испред штанда социјалиста, који је био постављен у центру Ваљева, Мркоњић је одговарајући на питање новинара рекао да је садашње ваљевско  руководство у протекле четири године у Ваљеву урадило колико је могло. То је, истина, недовољно али и држава није помогла колико је требало и могло. Како објаснити, запитао је Мркоњић, да ни после толико година још није завршена изградња 15 км „дуплих“ трака од Ваљева према Ибарској магистрали.

Мркоњић је рекао да очекује да ће нова Влада Србије, која ће вероватно по свом коалиционом саставу бити слична садашњој, у наредном периоду окончати ову инвестицију, али и завршити изградњу пруге Ваљево-Лозница-Зворник чија изградња траје дуже од једног века. Та пруга, подсетио је Мркоњић, је од изузетног значаја, не само за брзи развој ваљевског него  осталих  округа кроз које пролази.
Очекује, поручио је Мркоњић, а ових дана обећао премијер Вучић, да ће се ускоро повећати плате просветних и здравствених радника али и пензије од којих сада многи веома тешко живе.

Мркоњић је обећао да ће вероватно 14. или 16. априла на тргу у Ваљеву, а као поклон социјалиста, бити одржан велики концерт популарне интерпретаторке народних песама Ане Бекуте.

У предизборној посети у Ваљеву са Мркоњићем су данас били и Ђорђе Милићевић, председник Градског одбора СПС Ваљево, члан Главног одобра СПС и народни посланик, Драган Јеремић, председник Окружног одбора СПС, представници града Ваљева из редова социјалиста и други.

Uspon
Back to top button