Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Uz završetak izgradnje pruge Valjevo- Loznica Mrkonjić obećao i koncert Ane Bekute

U okviru predizborne kampanje danas je u Valjevu boravio Milutin Mrkonjić, potpredsednik Glavnog odbora SPS, inače poznat kao stari prijatelj Valjeva.
Mrkonjić je posetio neke od komunalnih objekata koji su porušeni u NATO agresiji, a koji su, dok je on bio ministar, obnovljeni kao i neka od gradilišta, među kojima i most na Gradcu, asfaltiranje ulica u Naselju Sreten Dudić i drugo.

Ispred štanda socijalista, koji je bio postavljen u centru Valjeva, Mrkonjić je odgovarajući na pitanje novinara rekao da je sadašnje valjevsko  rukovodstvo u protekle četiri godine u Valjevu uradilo koliko je moglo. To je, istina, nedovoljno ali i država nije pomogla koliko je trebalo i moglo. Kako objasniti, zapitao je Mrkonjić, da ni posle toliko godina još nije završena izgradnja 15 km “duplih” traka od Valjeva prema Ibarskoj magistrali.

Mrkonjić je rekao da očekuje da će nova Vlada Srbije, koja će verovatno po svom koalicionom sastavu biti slična sadašnjoj, u narednom periodu okončati ovu investiciju, ali i završiti izgradnju pruge Valjevo-Loznica-Zvornik čija izgradnja traje duže od jednog veka. Ta pruga, podsetio je Mrkonjić, je od izuzetnog značaja, ne samo za brzi razvoj valjevskog nego  ostalih  okruga kroz koje prolazi.
Očekuje, poručio je Mrkonjić, a ovih dana obećao premijer Vučić, da će se uskoro povećati plate prosvetnih i zdravstvenih radnika ali i penzije od kojih sada mnogi veoma teško žive.

Mrkonjić je obećao da će verovatno 14. ili 16. aprila na trgu u Valjevu, a kao poklon socijalista, biti održan veliki koncert popularne interpretatorke narodnih pesama Ane Bekute.

U predizbornoj poseti u Valjevu sa Mrkonjićem su danas bili i Đorđe Milićević, predsednik Gradskog odbora SPS Valjevo, član Glavnog odobra SPS i narodni poslanik, Dragan Jeremić, predsednik Okružnog odbora SPS, predstavnici grada Valjeva iz redova socijalista i drugi.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!