Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeKolumneKulturaPolitikaPrivredaHronika

Valjevci izuzeno odgovorni i bez panike zbog korona virusa

Valjevci ovih dana izuzetno pribrano i odgovorno reaguju na pojavu korona virusa u Srbiji, tako da u trgovinama nema povećane kupovine namirnica. To su, na danas održanom sastanku sa gradonačelnikom Valjeva dr Slobodanom Gvozdenovićem, predsednikom Skupštine Miloradom Ilićem i saradnicima, rekli predstavnici najvećih trgovinskih lanaca koji posluju u našem gradu.

Sve prodavnice u Valjevu su uredno snabdevene, ima svih životnih namirnica, ali je potražnja veća za sredstvima za dezinfekciju, za osnovnim životnim namirnicama, poput brašna, ulja i šećera i voćem, naročito limunom. Ipak, kako valjevski trgovci kažu, nivo kupovine juče popodne u Valjevu je bio manji nego vikend kupovine, ili kupovine uoči praznika.

Prema rečima predstavnika Merkatora- prodavnica Roda i Idea, Žinase, Sezama, Patka i DIS-a neznatno je povećana tražnja, ali nema ni naznaka stihijske kupovine. Takođe, preneli su gradskom rukovodstvu da su izuzetno dobro snabdeveni, tako da nema razloga da se Valjevci dodatno nabavljaju životne namirnice.

Gradonačelnik Valjeva i predsednik Skupštine su poručili predstavnicima trgovinskih lanaca da su na raspolaganju za svaku vrstu pomoći trgovcima, kako u Valjevu ne bi došlo do nestašica.

Sastanku je prisustvovala i Biljana Vukomanović iz valjevske Privredne komore, koja je informisala da je povodom aktuelne situacije Privredna komora Srbije, kao odgovoran partner privredi, pokrenula novi, specijalizovani info servis putem kojeg privrednici mogu da se informišu o svim ključnim pitanjima vezanim za poslovanje u zemlji i inostranstvu, uticaju na pojedine sektore, kao i o najnovijim dešavanjima, zvaničnim preporukama i merama.

Privrednici mogu poslati pitanja mejlom na: covid19@pks.rs. Za dodatne informacije i prijave dostupan je i telefon 0800 808 809.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!