ВестиКултура

ВАприл 2017 субота 22 април 2017 у 19 часова Центар за Културу

[hr style=“double“]izvor:centar za kulturu[hr style=“double“]

Predstavljanje i promocija Valjevki i Valjevaca iz sveta umetnosti, kako talentovanih studenata, tako i umetnika koji već imaju značajna dela. Treće subote meseca aprila, predstavljamo Vam…

IZLOŽBA  PROGRAMIRANA STRUKTURA

“Dragi moj prijatelju, šaljem Vam jedan mali rad o kome se, bez nepravde, ne bi moglo reći da nema glavu ni rep, pošto je tu sve, i glava i rep alternativno i uzajamno. Uočite, molim Vas, kakvu neodoljivu ugodnost pruža svima takva kombinacija, Vama, meni, čitaocu. Možemo prekinuti tamo gde želimo, ja moja maštanja, Vi rukopis, čitalac čitanje; u stvari, ja nisam posumnjao da će vaša volja ostati na beskonačnom putu površnog ukrštanja. Izvučete li jedan pršljen, dva dela mašte mogu opet da se sklope bez muke. Isecite ga na mnoštvo delića i videće te da svaki može i dalje za sebe da postoji. U nadi da je neki od ovih stubaca dovoljno živ da bi Vam se dopao i da bi Vas zabvio, posvećujem Vam ceo niz“

[hr style=“single“]

Šarl Bodler (fr. Charles Pierre Baudelaire) (Pariz, 1821- 1867), francuski pesnik

Iz pisma prijatelju, baveći se traženjem podudarnosti između strukture poeme i strukture grada – arhitekture.

Zbirka “Male pesme u prozi“ (fr. Petits Poèmes en prose) objavljena je 1869. godine.

[hr style=“single“]

d.a. Jelena Ruvidić

Rođena 25.03.1975. u Valjevu, Srbija.

Diplomirala 2000. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti, Univerzitet umetnosti u Beogradu, odsek: Unutrašnja arhitektura. Na istom fakultetu od 2014. godine pohađa doktorske umetničke studije na Odseku za primenjenu umetnost i dizajn.

Od 2012. je zaposlena na FILUM-u kao asistent na Katedri za Unutrašnju arhitekturu.

[hr style=“single“]

mr Ivana Pavlović dia

Rođena 31.05.1979. u Kragujevcu.

Diplomirala na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu 2004. godine, odsek: Arhitektura.Magistrira na Fakultetu primenjenih umetnosti, Odsek dizajn enterijera.

Od 2014. godine pohađa doktorske studije na Odseku za primenjenu umetnost i dizajn.

Od 2006. je zaposlena na FILUM-u kao samostalni saradnik, a od 2008. kao docent.

[hr style=“single“]

d.a. Katarina Lončarević

Rođena 19.02.1978. u Kragujevcu, Srbija.

Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti 2002. godine, odsek: Unutrašnja arhitektura, Univerzitet umetnosti u Beogradu, gde od 2014. godine pohađa doktorske umetničke studije na Odseku za primenjenu umetnost i dizajn. Na Ekonomskom fakultetu, HEC Pariz, Univerzitet u Beogradu, 2007. godine stiče zvanje Edžecutive Master – magistar ekonomskih nauka – poslovno upravljanje. Od 2006. godine je zaposlena na FILUM-u, isprva kao asistent a zatim kao docent od 2008. godine.

[hr style=“single“] [hr style=“bar“]

KONCERT

 [hr style=“bar“]

Milica Petronijević

Rođena 1994. godine u Valjevu. Osnovnu muzičku školu, odsek solo pevanje, upisala je uporedno sa srednjom muzičkom školom na teoretskom odseku. Školske 2011/12. je upisala srednju muzičku školu, odsek solo pevanje u klasi profesora Bojana Veličkovića i ubrzano napredovala, tako da je za dve godine završila četvorogodišnje srednjoškolsko školovanje solo pevanja.

Školske 2013/14. upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu, odsek solo pevanje, u klasi profesorke Milice Stojadinović.

Nastupala je na raznim manifestacijama u Novom Sadu, uz pratnju kolega Koste Kneževića-klavir i Pavla Čanića- violina. Pored operskog pevanja, u slobodno vreme Milica nastupa zajedno sa bendom Soul Touch, koji se bazira na izvođenju rok, pop, disco, funk i sličnih muzičkih pravaca. Nakon završetka osnovnih studija, planira da upiše master studije na Novosadskom univerzitetu.

[hr style=“single“]

Korepetitori:Pavle Čanić-Kosta Knežević

Rođen 9. maja 1994. godine. Trenutno je student klavira u klasi redovnog profesora Ratimira Martinovića i stručne saradnice Valentine Nenaševe na muzičkom departmanu Akademije Umetnosti u Novom Sadu. Klavir počinje da svira sa 7 godina. Završio je nižu i srednju muzičku školu „Kosta Manojlović“ u Zemunu u klasi profesorke Ane Živanović i srednju ekonomsku školu „Nada Dimić“ u Zemunu na smeru finansijski administrator.

Ostvario je značajan uspeh na mnogim takmičenjima: Republičko takmičenje (II i III nagrada), Takmičenje mladih pijanista Šabac (I i II nagrada), Međunarodno takmičenje „Davorin Jenko“ (I nagrada), Takmičenje za mlade pijaniste Niš (I nagrada) itd.

[hr style=“single“]

Soul Touch

Bend koji prati Milicu nastao je 2001. godine. Do sada su svirali na preko 1000 nastupa.

Bend broji 6 članova :

Bubnjevi i vokal- Ivan Milovanović

Bas gitara- Uroš Spasojević

Klavir i klavijature- Dušan Janković

Gitara- Vuk Mirašević

Vokali- Milica Petronijević i Marija Milovanović

[hr style=“single“]

Ulaz na sve programe je slobodan

[hr style=“single“]

 

Uspon
Back to top button