Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeKultura

VApril 2019 Izložba dečjih radova, Hol Centra za kulturu Valjevo

Manifestacija VApril prvi put je organizovana u Centru za kulturu 2016. godine. Ideja sa kojom smo počeli jeste promocija stvaralaštva naših mladih sugrađana. Prethodnih godina smo predstavili brojne mlade slikare, dizajnere, grafičare, glumce, muzičare, studente umetničkih fakulteta, kao i mlade profesionalce.
Ove godine ideja je da manifestacija VApril 2019 bude posvećena deci.
Nakon rekonstrukcije i opreme koju smo nabavili u Likovnom ateljeu u prethodnom periodu, uslovi za rad, maštu i stvaranje, dali su veliki polet mladim stvaraocima.
Izložba pred vama je rezultat naših zajedničkih težnji. Predstavljamo vam sve ono što su deca uradila na zimskom raspustu i do današnjih dana. Radionice koje su bile su Slikanje, Vajanje i Kaligrafija. Radilo je više od sedamdesetoro dece, koji su posećivali neretko i dve ili sve tri radionice.
Pored ove izložbe, VApril 2019 organizovan je tako da u saradnji sa školama pozivamo decu da budu naši gosti u Ateljeu. Kroz rad, oni imaju priliku da upoznaju glinu i da napravljeno postane keramika, kroz proces pečenja u peći. Radiće osamdesetoro dece tokom ovog meseca u našim prostorijama. Tako bolje upoznajemo nove mlade ljude, kao i oni nas, dajući im mogućnosti za otkrivanje sopstvenih interesovanja i talenata. O tome više- na sledećoj izložbi.
Svesni svoje uloge i vremena u kome živimo, radimo na tome da okupimo umetnike i poštovaoce umetnosti, likovne pedagoge, decu i mlade, stvarajući prepoznatljiv ambijent za nove generacije.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!