Вести

Vaterpolisti i Danilovićeva na šampionskom balkonu

Večeras u 20.15 sati ispred Staroga dvora biće organizovan tradicionalni doček naših zlatnih vaterpolista. Evropskim šampionima će se na balkonu Skupštine grada Beograda priključiti i teniserka Olga Danilović, koja je na turniru u Moskvi osvojila svoj prvi WTA trofej. Gradonačelnik Zoran Radojičić pozvao Beograđane da dođu i pozdrave naše uspešne sportiste. Direktan prenos na Studiju B.

Novi-stari šampioni Evrope, vaterpolisti Srbije, i 17-godišnja srpska teniserka Olga Danilović, nakon što je u Moskvi osvojila prvi WTA trofej u karijeri, proslaviće večeras uspehe na balkonu Skupštine Beograda.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, u dogovoru sa Vaterpolo savezom Srbije, organizovaće svečani prijem u Starom dvoru, pre nego što sportiste pozdrave navijači sa tradicionalnog mesta proslave.

Vaterpolisti, koji su u Barseloni postali prvaci Evrope, i Danilović nakon prijema obratiće se Beograđanima sa „šampionskog balkona“.

Srpski vaterpolisti pobedili su juče u finalu Španiju posle peteraca 12:10 i četvrti put u nizu postali prvaci Evrope, dok je Danilović dan kasnije u borbi za trofej savladala Ruskinju Anastasiju Potapovu 7:5, 6:7 (1:7), 6:4 i postala prva u istoriji tenisa kojoj je to uradila kao „srećni gubitnik“.

Nikodijević pozvao Beograđane da pozdrave šampione

–Ovo je tradicionalna proslava koja predstavlja dodatni motiv sportistima kada se bore za svoju zemlju. Znaju da ih čeka „Balkon” i ogroman broj građana ispred Skupštine grada Beograda. Od te tradicije koja traje decenijama ne želimo da odustanemo – poručio je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

On je pozvao sve one koji su večeras u mogućnosti da se pridruže proslavi, dodajući da se očekuje dobra zabava koja će početi u 19.30, nastupom di-džejeva.

Vaterpolisti će na najpoznatiju terasu u prestonici izaći u 20.15 časova, a pola sata pre toga očekuje se nastup Marine Visković, dodao je Nikodijević.

– Očekujem da dođe veliki broj Beograđana. Biće to jedna velika žurka. U svakom slučaju naši zlatni vaterpolisti i Olga Danilović su zaslužili jedan spektakularan doček – rekao je predsednik Skupštine grada.

Navodeći da vaterpolisti pišu novu istoriju beogradskog sporta i da Olga Danilović pomera granice u ženskom tenisu, Nikodijević je rekao da očekuje da će ovakvih dočeka biti još mnogo.

Pre nego što sportiste pozdrave navijači za njih će biti organizovan svečani prijem u Starom dvoru, a vaterpolisti, koji su u Barseloni postali prvaci Evrope, i Danilović nakon prijema će se obratiti Beograđanima sa „šampionskog balkona”.

Ostale vesti možete pročitati ovde

https://info24.rs/2018/07/30/vaterpolisti-i-daniloviceva-na-sampionskom-balkonu/

Uspon
Back to top button