Вести

Vučić vaterpolistima: Hvala što ste najbolji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se vaterpolistima, koji su osvojili, četvrti put zaredom, titulu evropskog prvaka, rekavši da su doneli veliku radost Srbiji, ali i Srbima širom sveta.

Vučić je, na prijemu za vaterpolo reprezentativce, koji su osvojili zlatnu medal?u na Evropskom prvenstvu održanom u Barseloni, rekao da nije naučio na govore koji su mnogo lepi, ali da su vaterpolisti ljudi koji uvek Srbiji donose najviše.

„Ako smem da citiram Dušana Mandića i Andrija Prlainovića doneli ste radost ne samo Srbiji, već našem narodu gde god živi, u Crnoj Gori, Republici Srpskoj, na celoj zemaljskoj kugli. Hvala svima koji nisu rođeni u Srbiji, a koji igraju za svoj narod i svoju Srbiju. Hvala svima koji ste se toliko srčano borili za naše boje – crveno, plavo, beli dres. Iako u bazenu nema dresova, on vam je u srcu i glavi“, rekao je predsednik.

Vučić je zahvalio što su vaterpolisti „najbolji“, i što, iako nemamo novca koliko imaju mnogi drugi, njima to ne predstavlja prepreku da budu najbolji i najveći u celom svetu.

„Četiri puta zaredom osvojiti evropsku titulu nije samo neka priča, već priča o promeni mentaliteta, pobedničkog, u nečemu na šta mi u Srbiji nismo uvek naučili. To može samo uz ogroman trud, veliki rad, ogromnu energiju i ambiciju“, kazao je on.

Zahvalio je selektoru i reprezentativcima što se redovno odazivaju pozivu nacionalne selekcije, i što im nikada nije teško da se okupe i bore za svoju zemlju.

„Mnogima od nas ste doneli radost. Svako od nas se odmara, a jedino ste vi ti koji se nikada ne odmarate. I kada niste u klubovima imate posla sa nacionalnim timom. Doneli ste ogromu radost našoj zemlji, posebno u trenucima kada nije lako biti ni Srbin, ni državljanin Srbije. Ne mislim na ekonomske prilike koje su svakako bolje nego ranije, već na sve što se zbiva oko nas“, istakao je on.

Vučić je kazao da očekuje od vaterpolista, iako je nezahavalno reći, „uvek još više, iako nema više i dalje“, da vrate titulu svetskog prvaka, i sačuvaju titulu olimpijskog pobednika“.

Rekao je da će država da učini koliko može da im pomogne u tome.

S tim u vezi je podsetio da je doneta odluka da se pokrije bazen u Vrnjačkoj banji, gde mogu da treniraju.

Takođe je preneo da je danas na vladi doneta odluka o „onome što pripada“ reprezentativcima, dodajući da Srbija, onoliko koliko može nagrađuje svoje šampione.

Kazao je da je, pre nego što je počeo Evropski šampionat, razgovarao sa čelnicima Vaterpolo saveza, dodajući da će država dati više novca nego ikada tog sportskoj organizaciji, očekujući da oni vrate odmah dugove iz prošlosti, i da mogu normalno da rade, razvijaju i ulažu u vaterpolo sport u zemlji.

Zahvalio se i porodicama igrača zbog odricanja koje su podnele zbog priprema i takmičenja.

„Srbija je bila i biće uvek uz vas. Gledaćemo da u skladu sa svojim mogćnostima na vreme, bez kašnjenja ispunjavamo svoje obaveze i u većem obimu nego ranije. Živela Srbija, još pobeda želim“, poručio je predsednik.

Kapiten reprezentacije Srbije Filip Filipović istakao je da su vaterpolisti svoje reči i dela pokazali u bazenu, a pre svega su pokazali kako se igra, bori i kako se brane boje Srbije.

On je zahvalio u ime ekipe i stručnog štaba predsedniku na prijemu i na pruženoj pomoći i na svemu što će, kako je rekao, tek učiti za reprezentaciju i najtrofejnici srpski sport u istoriji.

„Jedino što mogu da obećam – da će ovi momci, zajedno sa mnom, potruditi da opravdaju poverenje i sredstva koja ćete, siguiran sam, uložiti na nabolji mogući način kako bismo bili konkurentni u na Olimpijadi u Tokiju 2020. godine. Toliko od nas, a posle toga dolaze mlađi“, rekao je Filipović.

Filipović je predsedniku Vučiću poklonio vaterpolo loptu sa potpisima svih igrača i kapicu sa brojem 10, brojem koji kapiten nosi.

Ostale vesti možete pročitati ovde

https://info24.rs/2018/07/30/vucic-vaterpolistima-hvala-sto-ste-najbolji/

Uspon
Back to top button