Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiHronika

Vatrogasci spasili život radniku koga je zatrpala zemlja

“Čovek je u uskom kanalu dubine više od pet metara bio zatrpan zemljom, kamenjem i šoderom, glava mu je bila krvava, ali bio je svestan. Znali smo da nemamo puno vremena za razmišljanje da li je bezbedno ili ne, odmah smo krenuli sa otkopavanjem“, kaže za „Policiju danas“ Saša Đokić rukovodilac smene, koji se petoricom vatrogasaca spasio život šezdesetrogodišnjem građevinskom radniku u Nišu.

Đokić je sa kolegama Dejanom Petrovićem, Srđanom Mihajlovićem, Darkom Ivanovićem, Ivicom Troterom i Sašom Krstićem bio na poslu, kada je u 14,12 časova stigao poziv da je u ulici Dimitrija Tucovića radnik zatrpan, postavljajući kanalizacionu mrežu.

Za samo nekoliko minuta stigli su na mesto događaja.

“Kolega i ja smo počeli da ga otkopavamo, potom smo mu stavili vatrogasni opasač i na alku zavezali konopac. Čovek nije imao više snage, malaksao je, pokušali smo da ga izvučemo, ali neuspešno. Imali smo utisak da ga izvlačimo iz betona. Nastavili smo da kopamo, ponovo mu vezali pojas i izvukli ga na površinu“, priča Đokić.

Lekari Hitne pomoći odmah su radnika prevezili u u bolnicu.

Vatrogasi naglašavaju da njihov posao nosi rizike i opasnosti, ali da se ništa ne može meriti sa osećajem ispunjenosti kada spasete nekom život.

Oni dodaju da su u spasavanju građevinskog radnika od velike pomoći bili policajci, pripadnici Žandarmerije, kao i radnici sa gradilišta.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!