Вести

Veselin Milić više nije šef beogradske policije, ide na novu funkciju

Veselin Milić, načelnik PU Beograd, više neće biti šef beogradske policije, saznaje INFO 24.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da su dosadašnji komandant Žandarmerije Goran Dragović i načelnik Policijske uprave za Grad Beograd Veselin Milić raspoređeni na nove dužnosti u MUP-u.

Kako saznajemo, Milić će biti postavljne na novu visoku funkciju u državnim organima. Milić prelazi na odgovorniju državnu funkciju gde će biti pomoćnik direktora policije.

Milić će u Ministarstvu unutrašnjih poslova imati višu poziciju sa koje će stečena iskustva iz Beograda preneti i raditi na nivou Republike Srbije u cilju borbe protiv kriminala.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Vladimir Rebić zahvalili su se na dosadašnjem radu Goranu Dragoviću i Veselinu Miliću i istakli da očekuju njihovu potpunu posvećenost na novim odgovornim dužnostima.

Na predlog direktora policije uskoro će biti imenovan novi komandant Žandarmerije, dok će vršilac dužnosti načelnika Policijske uprave za grad Beograd biti Milan Stanić, dosadašnji pomoćnik načelnika beogradske policije.

Milić je rođen 1979. godine u Priboju, a završio je srednju školu Unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici i Policijsku akademiju u Beogradu.

Primljen je u radni odnos 1998. godine u Sekretarijatu unutrašnjih poslova u Užicu, na radno mesto policajca, a  2003. godine sa radnog mesta pomoćnika komandira Odeljenja policije Sekterarijata u Užicu premešten je na radno mesto pomoćnika komandira PS Savski venac u OUP Savski venac.

Od 2005. godine je bio zamenik komandira PS Savski venac u OUP Savski venac. Januara 2006. godine premešten je na radno mesto komandira PS Savski venac, a u novembru mesecu 2006. godine je imenovan na radno mesto načelnika Odeljenja za obezbeđenja u Upravi policije Policijske uprave za grad Beograd.

Milić je više puta pohvaljivan i nagrađivan. Od oktobra 2011. godine je premešten u Direkciju policije na radno mesto zakonitost i bezbednost, a zatim unapređenje, organizacija i funkcionisanje direkcije policije, a septembra 2013. godine rešenjem ministra unutrašnjih poslova imenovan je za načelnika Policijske uprave za grad Beograd.

Pre dolaska na mesto načelnika PU Beograd bio je specijalni savetnik Milorada Veljovića.

Ostale vesti možete pročitati ovde

https://info24.rs/2018/07/31/veselin-milic-vise-nije-sef-beogradske-policije-ide-na-novu-funkciju/

Uspon
Back to top button