Вести

Vesić: Odgovaraće investitor nelegalne gradnje na Zvezdari

Nakon što se u medijima pojavila vest, praćena fotografijom, o nelegalnoj nadgradnji zgrade u Mariborskoj ulici na Zvezdari, zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će za to odgovarati nelegalni investitor i onaj ko je to dozvolio.

„Odmah sam zatražio od gradskog Sekretarijata za inspekcijske poslove da od Opštine Zvezdara pribave informaciju o svemu što se događalo sa tom gradnjom. Šokiran sam onim što sam video i za ovo će neko morati da odgovara. Prvo nelegalni investitor, a potom i oni koju su ovo dopustili“, rekao je Vesić, a navodi „Blic“.

Vesić je istakao da Grad priprema predlog mera, kada je u pitanju bespravna gradnja.

„Uzalud se nadaju ovi koji su bespravno gradili da će se menjati Zakon o legalizaciji i da će za smešne pare da legalizuju krivično delo koje su počinili“, rekao je Vesić.

Dodao je da će Grad predložiti izmene nekoliko zakona kako bi ubuduće za bespravnu gradnju odgovarao i vlasnik parcele, a ne samo onaj ko gradi, kao i zabranu rada za kompanije koje grade na objektima bez građevinske dozvole, krivičnu odgovornost za odgovorna lica u javnim preduzećima koja bespravne objekte priključe na infrastrukturu, upisivanje tereta u katastru na svaki objekat dok se plate sve obaveze prema državi.

Kako kaže, predlog je i da Grad za svaku bespravnu gradnju veshu od 100 kvadrata prijavljuje kao pranje novca, pa će, kaže, oni koji bespravno grade morati da dokazuju poreklo para.

„Izmenićemo u septembru na Skupštini i neke gradske odluke, među njima i odluku o dozvoljenoj spratnosti za legalizaciju po kojoj su se ponašali pojedini bespravni graditelji kada su zidali svoje objekte, nadajući se novoj legalizaciji, pa da za par desetina hiljada dinara legalizuju otimačinu“, naveo je Vesić i dodao da se na tome neće stati.

„Treba da bude jasno da oni koji grade bespravno – bespravno kradu novac od države i građana. Ne plaćaju obaveze za građevinsko zemljište iz koje Grad gradi kanalizaciju, vodu, puteve, škole i domove zdravlja i na kraju varaju građane kojima su prodali stanove“, rekao je Vesić.

Ostale vesti možete pročitati ovde

https://info24.rs/2018/08/02/vesic-odgovarace-investitor-nelegalne-gradnje-na-zvezdari/

Uspon
Back to top button