Вести

Више од 100 домаћинстава добило асфалтиран пут у Сушици

Завршени су радови на асфалтирању пута дужине 1300 метара у Сушици надомак Ваљева. Ови важни инфраструктурни радови допринеће побољшању услова живота за преко 100 домаћинстава у овом селу. Градоначелник града Ваљева др Слободан Гвозденовић обишао је са сарадницима радове које је завршила ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ и разговарао са тамошњим мештанима.

„Задовољство нам је што смо отворили деоницу дужине 1300 метара, која је предвиђена по програму и плану Дирекције, што говори о томе да имамо један континуитет рада када је ово предузеће у питању. Овде људи раде тешке послове у селу и имају доста проблема, посебно када су путеви у питању. Покушавамо све што је у нашој моћи да им олакшамо живот, пре свега да своје производе допреме до града и да могу несметано да обављају свакодневне послове. Надам се да ће асфалтирање пута допринети бар мало да се мештанима живот олакша, јер ми имамо ситуацију да људи не желе више да живе на селу, већ одлазе у град. У Сушици има младих људи и надамо се да ће они засновати овде своје породице и обновити производњу коју су њихови преци имали“, рекао је градоначелник.

Градоначелник је нагласио да ће руководство града у Ваљеву учинити све да обезбеди додатна средства за аграрне путеве из републичког буџета. „Приоритет ће нам бити она сеоска подручја где има младих и где се људи интензивно баве пољопривредном производњом“, рекао је овом приликом градоначелник Гвозденовић.

Асфалтирање пута у Сушици завршено је у оквиру друге фазе инвестиционог одржавања путева на територији града Ваљева. „У првој половини године определили смо за реализацију овог програма 40 милиона динара. У другој фази, за ове послове издвојено је 20 милиона динара, а извођач радова је предузеће „Аутотранспорт“. У оквиру друге фазе, ово је трећи сеоски пут који смо урадили на територији Града. Најпре је асфалтиран пут у МЗ Лукавац, који је веома битан јер спаја магистрални пут М4 и пут Ваљево-Дупљај-Уб. Током ове седмице завршили смо и пут у Рабровици дужине један километар, а данас смо овде у Сушици завршили пут дужине 1300 метара“, рекао је овом приликом в.д. директора Дирекције Зоран Трифуновић.

До краја године биће асфалтирани путеви у још три месне заједнице: Лесковице, Дупљај и Јабланица. Како је нагласио Трифуновић, циљ градског руководства у Ваљеву је да током следеће године асфалтира што више путева у селима. Приоритет ће бити деонице које су од виталног значаја за мештане и оне које су у најлошијем стању. „Осим новца који се издваја из буџета, руководство града учиниће све да добије и додатна средства за инфраструктурне радове који нам предстоје. Планирамо да Ваљево буде град кружних токова, град са пасерелама, желимо да наши суграђани имају уређен град“, рекао је Трифуновић.

Милоје Милутиновић, мештанин из Сушице рекао је да људи у том селу произведу по „вагон“ малине, а некад и више од тога. „Незгодно је било пласирати робу до места предаје, јер је малина у транспорту пропадала. Неопходно је било да се пут асфалтира, јер поред малине имамо и доста купине. Тешко је било ићи овим путем пре него што је асфалтиран, зато нам то много значи“, рекао је Милутиновић, један од мештана, који не крију задовољство због изведених радова.

Uspon
Back to top button