Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Obeležen Dan Drugog centra za obuku u Valjevu

Dan Drugog centra za obuku, 15. oktobar, obeležen je prigodnom programom u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu. U ime grada Valjeva i gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića, obeležavanju ovog značajnog datuma prisustvovao je pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić.

Pukovnik Ljubiša Stošić, komandant Drugog centra za obuku rekao je ovom prilikom da je 15. oktobar, datum koji nosi sećanje na dan kada su 1918. godine jedinice Druge armije pod komandom vojvode Stepe Stepanovića oslobodile grad Valjevo. „Naš narod sa poštovanjem govori o svojoj vojsci i to nam je zvezda vodilja. Moramo biti dostojni potomci mnogih generacija koje su gradile neraskidivu vezu vojske i naroda. Vojnici koji su iz našeg centra otišli na služenje vojnog roka u druge jedinice Vojske Srbije sa ponosom nose sećanja da su prvi deo vojnog roka služili u Valjevu. Briga za ljude je naš imperativ. Pored obuke, pripadnici našeg centra učestvuju u brojnim humanitarnim akcijama ne samo u Valjevu, već i šire. Ponosni smo na našu kasarnu, posebno na sportski poligon, spomen sobu, bogoslužbeni prostor, a nastavićemo aktivnosti usmerene ka poboljšanju uslova života vojnika i službenih lica koji su u našem vojnom kompleksu. Ostvarena je plodna saradnja sa institucijama grada Valjeva i opštinama Kolubarskog okruga. U našem stroju su mladi, psihofizički spremni i patriotski odani pripadnici, dokazani u praksi, odani naslednici prethodnih generacija“, istakao je između ostalog u obraćanju pukovnik Ljubiša Stošić. „Sve to nas obavezuje da u narednom periodu prilikom realizacije planiranih aktivnosti ispoljimo visok stepen odgovornosti, kao i pripremnosti za uspešno rešavanje svih zadataka koji se pred nas postave“, rekao je Stošić.

Povodom obeležavanja dana Drugog centra za obuku u Valjevu, čestitku je uputio i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković. „Obučavajući vojnike na služenju vojnog roka, kandidate za profesionalne vojnike, kadete Vojne akademije i

 

lica iz rezervnog sastava, potvrđujete da ste sposobni i osposobljeni da realizujete sve postavljene zadatke i da sa ponosom nastavljate da negujete tradicije Petog pešadijskog puka kralja Milana. Uveren sam da ćete i ubuduće, odnosom prema postavljenim zadacima, u nastojanju da unapredite kvalitet obuka, doprineti izgradnji funkcionalnih i operativnih sposobnosti Vojske Srbije“, naglašeno je između ostalog u čestitki koju je uputio general Ljubiša Diković.

Obeležavanju Dana Drugog centra za obuku prisustvovali su oficiri, podoficiri i predstavnici jedinica Vojske Srbije, načelnik Kolubarskog upravnog okruga, predstavnici Bezbednosno informativne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane, Udruženja penzionera kao i brojni drugi gosti.

Ovom prilikom priređen je obilazak Spomen sobe, dodeljena su nagradna odsustva, a prisutni su minutom ćutanja odali poštu svim poginulim pripadnicima Drugog centra za obuku. U programu su učestvovali, mladi umetnici, horski pevači i članovi KUD „Izvor“.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!